ОБГОВОРЕННЯ ОСВІТНЬО-ПРОФЕСІЙНОЇ ПРОГРАМИ «ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ В РЕСТОРАННІЙ ІНДУСТРІЇ»

20.03.2025 року відбулася нарада групи з удосконалення ОПП «Харчові технології в ресторанній індустрії» спеціальності G13 «Харчові технології». До  заходу долучилися: гарант ОПП Гринченко О.О. – професорка, завідувачка  кафедри харчових технологій в ресторанній індустрії; члени проєктної групи – Колеснікова М.Б., Федак Н.В – професорки кафедри харчових технологій в ресторанній індустрії, Андрєєва С.С. – доцент кафедри харчових технологій в ресторанній індустрії.

В обговоренні ОПП прийняли участь:

  • стейкхолдери – Тищенко О.П., д.т.н., науковий консультант ТОВ «КАПС ФУД СИСТЕМ», Плотнікова Р.В., к.т.н., інженер-технолог Novonesis (Senior Sales Engineer – Food & Beverage Biosolutions Food & Beverage Biosolutions);
  • здобувачі вищої освіти Лубинець Марк та Марченко Валерія;
  • випускники 2023 року Горєлкова (Гладкова) Олена  – інженер-технолог ТОВ «Группа ТФ» та Калембет Владислав – R&D технолог  ТДВ «УКРОЛІЯПРОДУКТ».

Під час спілкування означено основні аспекти актуалізації ОПП «Харчові технології в ресторанній індустрії» з урахуванням вимог галузі, пропозицій від членів проєктної групи, стейкхолдерів, випускників та здобувачів освіти. Обговорювались питання залучення фахівців галузі до освітнього процесу, збільшення частки лабораторних робот в межах окремих навчальних дисциплін, поширення Case study – методу, який наближає процес навчання до реальної практичної діяльності, важливість практичної підготовки з зануренням у реалії харчового бізнесу.