Черемська Тетяна Володимирівна

Кандидат наук Доцент Доцент кафедри харчових технологій в ресторанній індустрії

ОСВІТА:
1992 р. – Харківське педагогічне училище, спеціальність «Виховання в дошкільних закладах»
1998 р. – Харківська державна академія технології та організації харчування, спеціальність «Технологія громадського харчування»
2001-2004 рр. – аспірантура Харківської державної академії технології та організації харчування за спеціальністю «Технологія продуктів харчування».
2017 р. – Курс навчання «Впровадження на підприємствах систем менеджменту безпеки продукції агропромислового комплексу НАССР, ISO 22000 / FSSC 22000, IFS, BRC, GMP +» в офіційному представництві FQG (Fortius Quality Group) присвоєно кваліфікацію «Внутрішній аудитор систем управління безпечністю харчових продуктів відповідно до вимог і положень стандартів ISO 22000: 2005 та ISO 19011: 2011.
2017 р. – Курс навчання «Основні вимоги до системи менеджменту безпеки харчових продуктів відповідно до вимог DIS ISO 22000 : 2017» в офіційному представництві FQG (Fortius Quality Group).
2017 р. – Курс навчання «Сучасні методи контролю безпеки і якості сировини і готової продукції в підприємствах харчової галузі. Перехід на європейську модель. Останні зміни в законодавстві» в офіційному представництві FQG (Fortius Quality Group).
2022 р. – Підвищення професійного рівня: Міжнародне стажування Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie.
2023 р. – Курс навчання «СИСТЕМА HACCP ДЛЯ HORECA».

 

КАР’ЄРА:
1998 – 2001 – молодший науковий співробітник Науково-дослідного сектору Харківської державної академії технології та організації харчування.
2001-2004 рр. – навчання в аспірантурі Харківської державної академії технології та організації харчування.
2004 – 2007 рр. – інженер-технолог відділу розробок ТОВ «Тайфун 2000».
2005 – 2007 рр. – асистент кафедри технології харчування Харківського державного університету харчування та торгівлі.
2007 – 2010 рр. – старший викладач кафедри технології харчування Харківського державного університету харчування та торгівлі.
2015 – 2017 рр. – керівник відділу розробки ТОВ «Чарівна мозаїка».
2017 – 2019 рр. – головний технолог ТОВ «В.А.Н. ФУДЗ».
2019 – 2020 рр. – менеджер з розвитку кондитерського виробництва ТОВ ПрАТ «Комплекс Безлюдівський м’ясокомбінат».
2010 – 2021 рр. – доцент кафедри харчових технологій в ресторанній індустрії Харківського державного університету харчування та торгівлі
2021 р. до теперішнього часу – доцент кафедри харчових технологій в ресторанній індустрії Державного біотехнологічного університету

ОСВІТНЯ ДІЯЛЬНІСТЬ:
Навчальні курси: «Харчові технології», «Харчова безпечність в ресторанній індустрії», «Органолептичний аналіз», «Технологічний тренінг»
НАУКОВА ДІЯЛЬНІСТЬ:
2007 р. – кандидат технічних наук (спеціальність «Технологія продуктів харчування»).
2013 р. – доцент кафедри технології харчування
2020 р. по теперішній час – керівник наукового гуртка «Інноваційні технології у виробництві продуктів здорового харчування»
НАПРЯМ НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕНЬ:
o«Інноваційні технології у виробництві продуктів здорового харчування»
o «Харчові технології»
o «Інноваційні технології харчових виробництв»
o«Харчова безпечність у ресторанній індустрії та харчової промисловості»
НАУКОВІ ПУБЛІКАЦІЇ:
Опубліковано понад 200 наукових праць, в тому числі статті, що індексуються в наукометричних базах Scopus та Web of Science – 3, підручники – 1, навчальні посібники – 8, монографії – 3, енциклопедії – 1, патенти – 9, понад 15 технічних умов та технологічних інструкцій
НАУКОВО-ДОСЛІДНА РОБОТА:
oдержбюджетна тема «Технологія капсульованих ліпідів харчової сировини з використанням інкапсулянту у квазістабільному колоїдному стані» № 8-19-20Б, 2019-2020 рр., (співвиконавець)
oдержбюджетна тема «Технологі харчової продукції з використанням капсульованих ліпідів харчової сировини», № 06-21-22Б, 2020-2021 рр., (співвиконавець)
o держбюджетна тема «Наукові та практичні основи використання низькомолекулярних поверхнево-активних речовин для удосконалення та підвищення ефективності технологій напоїв, кулінарної та кондитерської продукції» № 08-20-21Б, 2022-2022 рр. (співвиконавець)
oгоспдоговірна тема «Розробка технологічної документації (технологічних карт) для харчоблоку Комунального некомерційного підприємства Харківської обласної ради «Обласна психічна лікарня № 1», № 09/12, 2019 р., обсягом фінансування 19000 грн. (відповідальний виконавець).
o госпдоговірна тема «Технологічний аудит виробничого підприємства (комбінату харчування) ДЕРЖАВНОГО ПІДПРИЄМСТВА ЗАВОД «ЕЛЕКТРОВАЖМАШ» з метою підвищення ефективності його функціонування», № ЕТМ 260/6, 2017 р. обсягом фінансування 25000 грн. (відповідальний виконавець).
УЧАСТЬ В ГРОМАДСЬКИХ ОБ’ЄДНАННЯХ ЗА ПРОФЕСІЙНИМ СПРЯМУВАННЯМ:
Член наукової громадської організації «Міжнародний центр з розвитку науки і технологій».
Член громадської організації «Національна асоціація громадського харчування»