Черемська Тетяна Володимирівна

Кандидат наук Доцент Доцент кафедри харчових технологій в ресторанній індустрії

ОСВІТА:
1992 р. – Харківське педагогічне училище, спеціальність «Виховання в дошкільних закладах»
1998 р. – Харківська державна академія технології та організації харчування, спеціальність «Технологія громадського харчування»
2001-2004 рр. – аспірантура Харківської державної академії технології та організації харчування за спеціальністю «Технологія продуктів харчування».

КАР’ЄРА:
1992-1993 рр. – вихователь групи продовженого дня Балаклійської початкової школи.
1998–2001 рр. – молодший науковий співробітник Науково-дослідного сектору Харківської державної академії технології та організації харчування.
2004-2007 рр. – інженер-технолог відділу розробок ТОВ «Тайфун 2000».
2005-2007 рр. – асистент кафедри технології харчування Харківського державного університету харчування та торгівлі.
2007-2010 рр. – старший викладач кафедри технології харчування Харківського державного університету харчування та торгівлі.
2010-2021 рр. – доцент кафедри харчових технологій в ресторанній індустрії Харківського державного університету харчування та торгівлі
2015-2017 рр. – керівник відділу розробки ТОВ «Чарівна мозаїка».
2017-2019 рр. – головний технолог ТОВ «В.А.Н. ФУДЗ».
2019-2020 рр. – менеджер з розвитку кондитерського виробництва ТОВ ПрАТ «Комплекс Безлюдівський м’ясокомбінат».
2021 р. по теперішній час – доцент кафедри харчових технологій в ресторанній індустрії Державного біотехнологічного університету.

ОСВІТНЯ ДІЯЛЬНІСТЬ:
Навчальні курси: «Проектно-управлінські рішення в рестораній індустрії», «Харчова безпечність в ресторанній індустрії», «Food and Beverage Manager (менеджер з харчування): функціонал, компетентності, зони росту», «Сенсорний аналіз харчової продукції».

НАУКОВА ДІЯЛЬНІСТЬ:
2007 р. – кандидат технічних наук (спеціальність «Технологія продуктів харчування»).
2020 р. по теперішній час – керівник наукового гуртка «Інноваційні технології продуктів здорового харчування».

НАПРЯМ НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕНЬ:
«Інноваційні технології у виробництві продуктів здорового харчування»
«Харчова безпечність у ресторанній індустрії та харчової промисловості»
Сенсорна оцінка харчової продукції
Проектно-управлінські рішення в рестораній індустрії

НАУКОВІ ПУБЛІКАЦІЇ:
Опубліковано понад 250 наукових праць, в тому числі статті, що індексуються в наукометричних базах Scopus та Web of Science – 4, підручники – 1, навчальні посібники – 8, монографії – 4, енциклопедії – 1, патенти – 10, понад 15 технічних умов та технологічних інструкцій.

НАУКОВО-ДОСЛІДНА РОБОТА:
бюджетна НДР «Технологія капсульованих ліпідів харчової сировини з використанням інкапсулянту у квазістабільному колоїдному стані», (2019-2020 рр.)
бюджетна НДР «Технології харчової продукції з використанням капсульованих ліпідів харчової сировини», 2020-2021 рр., (співвиконавець)
бюджетна НДР «Наукові та практичні основи використання низькомолекулярних поверхнево-активних речовин для удосконалення та підвищення ефективності технологій напоїв, кулінарної та кондитерської продукції», (2022 р.)
госпдоговірна НДР «Розробка технологічної документації (технологічних карт) для харчоблоку Комунального некомерційного підприємства Харківської обласної ради «Обласна психічна лікарня № 1», (2019 р.)
госпдоговірна НДР «Технологічний аудит виробничого підприємства (комбінату харчування) ДЕРЖАВНОГО ПІДПРИЄМСТВА ЗАВОД «ЕЛЕКТРОВАЖМАШ» з метою підвищення ефективності його функціонування», (2017 р.)
госпдоговірна НДР «Технологія харчової продукції з використанням капсульованих ліпідів харчової сировини»
госпдоговірна НДР «Технології харчової продукції з регульованим нутрієнтим складом для забезпечення стійкості продовольчої системи»
госпдоговірна НДР «Науково-практичні рекомендації щодо постановки на виробництво соусів на основі сировини рослинного та тваринного походження» (2024 р.)

УЧАСТЬ У РОБОТІ РЕДКОЛЕГІЙ МІЖНАРОДНИХ НАУКОВИХ ЖУРНАЛІВ:
Членкиня редколегії міжнародних наукових журналів (що входять до: IndexCopernicus, GoogleScholar):
«Modern engineering and innovative technologies», www.moderntechno.de, Germany;
«SWorldJournal», www.sworldjournal.com, Bulgaria.
Членкиня оргкомітету міжнародних науково-практичних конференцій та симпозіуми (Україна, Болгарія, Німеччина, США), які проводяться науковим проектом SWorld www.proconference.org, https://desymp.promonograph.org

УЧАСТЬ В ГРОМАДСЬКИХ ОБ’ЄДНАННЯХ ЗА ПРОФЕСІЙНИМ СПРЯМУВАННЯМ:
Членкиня Центру українсько-європейського наукового співробітництва з 2024 р. по теперішній час.
Членкиня Громадської наукової організація «Міжнародний центр розвитку науки і технологій з 2023 р. по теперішній час.
Членкиня Громадської організації «Національна асоціація громадського харчування з 2022 р. по теперішній час.
Керівник відділу розробки ТОВ «Чарівна мозаїка»; головний технолог ТОВ «В.А.Н. ФУДЗ»; менеджер з розвитку кондитерського виробництва ТОВ ПрАТ «Комплекс Безлюдівський м’ясокомбінат»; керівник групи безпечності з виробництва харчової продукції ТОВ «В.А.Н. ФУДЗ» 2015 – 2019 рр.