д. т. н., професор, Заслужений діяч науки і техніки України, Відмінник освіти України, академік Української технологічної академії, Нагороджений нагрудним знаком «За наукові та освітні досягнення», почесними грамотами Міністерства освіти і науки України, Харківської міської та обласної державної адміністрації, Знаками професійної пошани ІІІ, ІІ та І ступенів Асоціації кулінарів України, Член спеціалізованої вченої ради Д 26.055.02 Державного торговельно-економічного університету.
Дисципліни: “Інтелектуальна власність та патентознавство”, “Харчові технології”, “Сучасні системи харчування”, “Методологія наукових досліджень”.
Під керівництвом професора Дейниченка Г.В. розроблено теоретичні основи копреципітації білків білково-вуглеводної молочної сировини (БВМС) та білків яєць;практичні рекомендації щодо раціональних параметрів і режимів процесу ультрафільтраційного концентрування БВМС за допомогою УФ-мембран різних типів; теоретичні підходи до застосування ультрафільтраційних ретентатів у технологіях виробів з драглеподібною, емульсійною та пінною структурою тощо. В рамках наукової школи підготовлено і захищено 6 докторських, 18 кандидатських дисертацій, 1 дисертація на здобуття ОС “доктора філософії” (PhD), продовжують працювати над дисертаціями 1 здобувач ступеня доктора філософії.
Дейниченко Г.В. був учасником міжнародного проекту за Європейською кадровою програмою FP7-PEOPLE-2012-IRSES: Nutritional Labeling Study In Black Sea Region Countries, присвяченого маркуванню харчових продуктів, за участю 12 університеті в Європи.
Дейниченко Г.В. є автором 21 підручника і навчального посібника з грифом МОН
України, 20 монографій, 115 науково-методичних видань; більше 750 наукових статей, з них 40 – у виданнях які включені до міжнародних науковометричних баз; 350 тез
доповідей на наукових конференціях різних рівнів (Україна, Болгарія, Білорусь,
Польща, Словенія, Великобританія, Узбекистан, США, Македонія); 170 авторських свідоцтв та патентів на винаходи; розроблено та впроваджено понад 40 нормативних документів.
Дейниченко Григорій Вікторович
Доктор наук Професор Професор кафедри харчових технологій в ресторанній індустрії