З 2003р. по 2008 р. навчалася на інженерно-технологічному факультеті Харківського державного університету харчування та торгівлі за спеціальністю «Технологія харчування», Інженер-дослідник. Після закінчення ХДУХТ поступила та навчалася в аспірантурі ХДУХТ на денній формі навчання. В 2017 р. захистила дисертацію на тему «Технологія продукції із заварного тіста з використанням олії соняшникової високоолеїнового типу» та отримала диплом Кандидата технічних наук, Спец. 05.18.16 «Технологія харчової продукції», ( ДК №044651 від 11.10.2017 р. виданий Атестаційною колегією МОН України. Спец вчена Рада Д 64.088.01 при ХДУХТ).
З 1 листопада 2013 р. по 1 вересня 2016 р. працювала на посаді старшого лаборанта кафедри технології харчування. З 1 вересня 2016 р. по 1 вересня 2018 р. працювала асистентом кафедри технології харчування. З 1 вересня 2018 р. по 1.09.22 р. працювала старшим викладачем кафедри технології харчування, з 1.09.22 р. по теперішній час працюю доцентом кафедри харчових технологій в ресторанній індустрії. Загальний стаж роботи 17 років, з них у ВНЗ – 10 років.
Навчальна робота проводиться згідно індивідуального плану з дисциплін: «Харчові та дієтичні добавки», «Теоретичні основи харчових технологій», «Технології крафтових виробництв», «Методологія конструювання харчової продуктії»
Виконую всі види навчальної роботи:
– лекції;
– лабораторні та практичні заняття;
– керівництво курсовими роботами;
– керівництво дипломними проектами;
– керівництво практикою студентів.
Приймаю активну участь у науково-дослідній роботі кафедри та університету.
Всього було опублікувано за моєї участі 59 праць, з них 33 наукового та ___19_ навчально-методичного характеру, у т. ч. 12 статей у фахових виданнях, 17 тез доповідей, 3 деклараційних патенти України на корисну модель, 2 монографії та 4 підручника (посібника) у співавторстві з іншими викладачами.
Діхтярь Альона Миколаївна
Кандидат наук не має Доцент кафедри харчових технологій в ресторанній індустрії