Гринченко Наталя Геннадіївна

Доктор наук Доцент Завідувач кафедри технології м’яса, професор

ОСВІТА
2001 р. – Харківська державна академія технології та організації харчування, напрям підготовки «Харчова технологія та інженерія» (бакалавр)
2002 р. – Харківська державна академія технології та організації харчування, спеціальність «Технологія харчування» (магістр)
2002 р. – Харківська державна академія технології та організації харчування, спеціальність «Економіст з обліку та аудиту» (спеціаліст)
2013 р. – Swiss Montreux Business School, спеціальність «Бізнес адміністрування» (магістр)

КАР’ЄРА
2002-2002 рр. – молодший науковий співробітник науково дослідного сектору Харківської державної академії технології та організації харчування
2005-2008 рр. – асистент кафедри технології м’яса Харківського державного університету харчування та торгівлі
2008-2009 рр. – старший викладач кафедри технології м’яса Харківського державного університету харчування та торгівлі
2009-2019 рр. – доцент кафедри технології м’яса Харківського державного університету харчування та торгівлі
2019-2021 рр. – професор кафедри технології м’яса Харківського державного університету харчування та торгівлі
2021-2022 р. – професор кафедри технології м’яса Державного біотехнологічного університету
2022 р. і по теперішній час – завідувач кафедри технології м’яса Державного біотехнологічного університету

ОСВІТНЯ ДІЯЛЬНІСТЬ
Гарант освітньо-професійної програми «Харчові продукти тваринного походження» підготовки здобувачів ступеню вищої освіти магістр. В освітянській діяльності запроваджує інноваційні моделі навчання (проєктне, імітаційне проблемне, модульне, метод Case Study), а також digital-технології.

ДИСЦИПЛІНИ
ОКР бакалавр: «Харчові технології. Розділ 2», «Науково-дослідна робота студентів»
ОКР магістр: «Системи управління безпечністю продукції м’ясної промисловості»
ОНР докор філософії: «Методологія наукових досліджень»

НАУКОВА ДІЯЛЬНІСТЬ
2007 р. – кандидат технічних наук (спеціальність 05.18.16 – Технологія продуктів харчування)
2019 р. – доктор технічних наук (спеціальність 05.18.16 – Технологія харчової продукції)
Премія Президента України для молодих вчених (2017р.)
Стипендія Кабінету Міністрів України для молодих вчених (2018-2020 рр.)
Коло наукових інтересів: харчові технології, інноваційний інжиніринг, сучасні системи управління якістю харчової продукції, інноваційні технології, розробка інновацій. Напрям наукових досліджень: «Наукові та практичні основи технологій харчових продуктів на основі молочної сировини, одержаних шляхом реалізації потенціалу лактокальцію»
Під керівництвом Гринченко Наталі захищено 2 дисертації на здобуття ступеня кандидати технічних наук (2014 р., 2018 р.). Є керівником двох аспіранті (2019р. по теперішній час)

НАУКОВІ ПУБЛІКАЦІЇ
Опубліковано 245 публікацій, з них 193 наукових та 52 навчально-методичного характеру. При цьому навчальних посібників та енциклопедичних видань – 9; монографій – 10; підручників – 2; статей – 55 (з яких у виданнях, що входять до науко метричних баз даних Scopus та Web of Science – 11, у закордонних виданнях – 10); тез доповідей – 105; патентів – 20; комплектів нормативної та технологічної документації – 24; заключних звітів з НДР – 20.