Гурський Петро Васильович

Кандидат наук Доцент Доцент кафедри обладнання та інжинірингу переробних і харчових виробництв

Освіта та кар’єра
1980 р. – Київський технологічний інститут харчової промисловості: спеціальність «Машини і апарати харчових виробництв», інженер-механік;
1993 р.- Український державний аграрний університет: спеціальність «Педагогіка», інженер-педагог;
1981-2001 рр.- Харківський технікум молочної промисловості (нині Харківський фаховий коледж харчової промисловості Державного біотехнологічного університету), заступник директора з навчальної роботи;
2001 р.- ХДТУСГ імені Петра Василенка, асистент кафедри обладнання та інжинірингу переробних і харчових виробництв;
2003 р.- ХДТУСГ імені Петра Василенка, старший викладач кафедри обладнання та інжинірингу переробних і харчових виробництв;
2010 р.- ХНТУСГ імені Петра Василенка, доцент кафедри обладнання та інжинірингу переробних і харчових виробництв;
2013 р.- ХНТУСГ імені Петра Василенка, професор кафедри обладнання та інжинірингу переробних і харчових виробництв.
2021 р. по теперішній час – доцент кафедри обладнання та інжинірингу переробних і харчових виробництв Державного біотехнологічного університету.
Освітня діяльність: Викладає навчальні курси:
«Технологічне обладнання переробних і харчових виробництв»;
«Кондиціювання та холодозабезпечення переробних і харчових виробництв»; «Спеціальне обладнання і обладнання малих переробних і харчових виробництв»; «Експлуатація обладнання та машин переробних і харчових виробництв»; «Методологія наукових досліджень»;
«Монтаж, ремонт, налагодження обладнання переробних і харчових виробництв».
Наукова діяльність:
2008 р.- кандидат технічних наук за спеціальністю 05.18.16 – технологія продуктів харчування, здобуття наукового ступеня к.т.н. відбувся у спеціалізованій вченій раді Харківського державного університету харчування та торгівлі.
2010 р. – наукове звання доцента кафедри обладнання та інжинірингу переробних і харчових виробництв.
Коло наукових інтересів:
Функціональні властивості інгредієнтів харчових продуктів, розробка нових технологій; Процеси подрібнення зернової сировини, застосування ультразвуку.
Напрям наукових досліджень:
Розробка нових технологій та процеси подрібнення зернової сировини:
Керівництво 3 дисертаційними роботами здобувачів наукового ступеня к.т.н. (захищені в 2012, 2013, та 2021 р.р.);
Офіційний опонент дисертаційних робіт (2011, 2014, 2015, 2018 р.р.);
Наукові публікації:
більше 580 наукових праць, з них наукових статей – 84, в тому числі статті, що індексуються в наукометричних базах Scopus – 4 Web of Science – 3, підручники та навчальні посібники – 22, монографії – 11, патенти – 129, авторські свідоцтва – 6.