Освіта:
1980 р. – Київський технологічний інститут харчової промисловості: спеціальність «Машини і апарати харчових виробництв», інженер-механік;
1993 р. – Український державний аграрний університет: спеціальність «Педагогіка», інженер-педагог;

Кар’єра:
1981-2001 рр. – Харківський технікум молочної промисловості (нині коледж переробних і харчових виробництв ХНТУСГ імені Петра Василенка), заступник директора з навчальної роботи;
2001 р. – ХДТУСГ імені Петра Василенка, асистент кафедри обладнання та інжинірингу переробних і харчових виробництв;
2003 р. – ХДТУСГ імені Петра Василенка, старший викладач кафедри обладнання та інжинірингу переробних і харчових виробництв;
2010 р.– ХНТУСГ імені Петра Василенка, доцент кафедри обладнання та інжинірингу переробних і харчових виробництв;
2013 р. – ХНТУСГ імені Петра Василенка, професор кафедри обладнання та інжинірингу переробних і харчових виробництв.
2021 р. по теперішній час – доцент кафедри обладнання та інжинірингу переробних і харчових виробництв Державного біотехнологічного університету.

Освітня діяльність:
Навчальні курси:
«Технологічне обладнання переробних і харчових виробництв»;
«Кондиціювання та холодозабезпечення переробних і харчових виробництв»;
«Спеціальне обладнання і обладнання малих переробних і харчових виробництв»;
«Експлуатація обладнання та машин переробних і харчових виробництв»;
«Методологія наукових досліджень»;
«Монтаж, ремонт, налагодження обладнання переробних і харчових виробництв».

Наукова діяльність:
2008 р. – кандидат технічних наук за спеціальністю 05.18.16 – технологія продуктів харчування, здобуття наукового ступеня к.т.н. відбувся у спеціалізованій вченій раді Харківського державного університету харчування та торгівлі.
Коло наукових інтересів:
Функціональні властивості інгредієнтів харчових продуктів, розробка нових
технологій;
Процеси подрібнення зернової сировини, застосування ультразвуку.
Напрям наукових досліджень: Розробка нових технологій та процеси подрібнення зернової сировини:
–захищено 3 дисертаційні роботи здобувачів наукового ступеня к.т.н. (в 2012, 2013, та 2021 р.р.)
–офіційний опонент дисертаційних робіт (2011, 2014, 2015, 2018 р.р.);

Наукові публікації:
Наукових праць опубліковано більше 550;
наукових статей – 80, в тому числі статті, що індексуються в наукометричних базах Scopus та Web of Science – 7;
підручники та навчальні посібники – 22;
монографії – 10;
патенти – 120;
авторські свідоцтва – 6.

Науково-дослідна робота:
Виконавець НДР на тему: «Розробка та обгрунтування параметрів здрібнювача зерна» на замовлення СВГ «КАЛИНА», Вовчанського району Харківської області договір 1/3-2021, обсяг 40 000 грн.

Участь в роботі редколегій фахових наукових видань України:
Член редколегії наукового журналу «Інженерія переробних і харчових виробництв» (з 2014 по 2020 р.).

Громадська діяльність:
Керівництво студентами – учасниками Всеукраїнських олімпіад та конкурсів зі спеціальних дисциплін.

Зовнішні нагороди:
2000 р. – Відмінник освіти України.
2017 р. – Дипломант конкурсу «Вища школа Харківщини – кращі імена» в номінації «Викладач професійно-орієнтованих дисциплін».