Освіта:
1990 р. – Кіровоградський технікум радянської торгівлі, спеціальність «Технологія приготування їжі», кваліфікація «технік-технолог»;
1996 р. – Харківська державна академія технології та організації харчування, спеціальність «Технологія громадського харчування», кваліфікація «інженер- технолог»;
2002 р. – Харківська державна академія технології та організації харчування: спеціальність 05.18.16 – технологія продуктів харчування, кандидат технічних наук.

Кар’єра:
1998 р. – Харківська державна академія технології та організації харчування, старший лаборант кафедри загальної технології харчових виробництв; 2000р. – Харківська державна академія технології та організації харчування, асистент кафедри загальної технології харчових виробництв;
2002р. – Харківський державний університет харчування та торгівлі, старший викладач кафедри технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів;
2004 р. – Харківський державний університет харчування та торгівлі, доцент кафедри технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів;
З 01.01. 2021 р. – Харківський державний університет харчування та торгівлі, професор кафедри технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів;.
З 01.09.2021 і по теперішній час – Державний біотехнологічний університет, професор кафедри технології хлібопродуктів і кондитерських виробів

Освітня діяльність:
Викладає навчальні курси: «Технологія галузі. Розділ «Технологія хліба», «Технологія оздоровчих хлібобулочних, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів», «Науково-дослідна робота студентів», «Методологія наукових досліджень»

Наукова діяльність:
Наукові інтереси:
Розробка технологій хлібобулочних виробів підвищеної харчової цінності з використанням нетрадиційної рослинної сировини.

Наукова робота:
Науковий керівник 2 аспірантів, які захистили дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук і 1 – на здобуття наукового ступеня доктора філософії;
науковий керівник магістрів;
офіційний опонент 4 та рецензент 5 дисертаційних робіт на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук та доктора філософії

Наукові публікації:
Опубліковано більше 180 публікацій наукового і науково-методичного характеру у тому числі 8 – у виданнях, що включені до наукометричних баз даних Scopus та Web of Science), монографій – 9, навчальних посібників – 5, патентів України – 21