ОСВІТА:
2000 р. – Харківська державна академія технології та організації харчування, спеціальність «Товарознавство та комерційна діяльність» (спеціаліст).
КАР’ЄРА:
2000–2005 рр. – асистент кафедри товарознавства та експертизи товарів Харківського державного університету харчування та торгівлі.
2005–2006 рр. – старший викладач кафедри технології м’яса Харківського державного університету харчування та торгівлі.
2007–2021 рр. – доцент кафедри технології м’яса Харківського державного університету харчування та торгівлі.
2021–2022 рр. – доцент кафедри технології м’яса Державного біотехнологічного університету.
З 2022 р. по теперішній час – професор кафедри технології м’яса Державного біотехнологічного університету.
ОСВІТНЯ ДІЯЛЬНІСТЬ:
ОПП «Технології харчових виробництв» (СВО бакалавр): «Стандартизація, метрологія, сертифікація» (ОК), «Контроль якості і безпеки продукції галузі» (ОК), «Сучасні тренди пакування харчових продуктів» (ВК), «Lean Production у м’ясній промисловості: ефективність і ресурсозбереження» (ВК).
ОПП «Промислові та крафтові технології м’яса та м’ясопродуктів» (СВО магістр): «Управління якістю та безпечністю продукції м’ясопереробних підприємств», «Інноваційні технології пакування та зберігання м’яса та м’ясопродуктів».
ОНП «Харчові технології» (СВО доктор філософії): «Розвиток індустрії пакування харчових продуктів» (ВК)
НАУКОВИЙ ШЛЯХ:
2006 р. – кандидат технічних наук (спеціальність 05.18.15 – Товарознавство харчових продуктів).
2021 р. – доктор технічних наук (спеціальність 05.18.16 – Технологія харчової продукції).
Коло наукових інтересів: харчові технології, ресурсозберігаючі технології м’ясної промисловості, технології кишкових ковбасних оболонок, технології пакування і зберігання м’ясних продуктів, формування якості і безпечності продукції м’ясної промисловості.
НАПРЯМ НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕНЬ:
Ресурсозберігаючі техніко-технологічні рішення зі створення і використання склеєних кишкових плівок багатофункціонального призначення.
ПУБЛІКАЦІЇ:
Опубліковано 311 праць, з них 257 наукових та 54 навчально-методичного характеру. Навчальних посібників та енциклопедичних видань – 11, монографій – 5, статей – 53 (з яких у виданнях, що входять до наукометричних баз даних Scopus та Web of Science – 10, у фахових виданнях України – 38, закордонних виданнях – 3), патентів – 20, тез доповідей – 168, комплектів нормативної та технологічної документації – 4, заключних звітів з НДР – 23.
УЧАСТЬ В РОБОТІ СПЕЦІАЛІЗОВАНИХ ВЧЕНИХ РАД:
Д64.088.01 (Харківський державний університет харчування та торгівлі, 2014–2021 рр.).
Разові спеціалізовані вчені ради з присудження ступеня доктора філософії (Сумський національний аграрний університет, 2023, 2024 рр.).
ЗОВНІШНІ НАГОРОДИ:
Почесна грамота Департаменту адміністративних послуг та споживчого ринку Харківської міської ради за вагомий внесок у розвиток вітчизняної науки та впровадження у виробництво досягнень науки і техніки, підготовку висококваліфікованих науково-педагогічних кадрів і фахівців харчової промисловості та з нагоди професійного свята Дня науки (2018 р.).
Подяка Міністерства освіти і науки України за багаторічну сумлінну працю, вагомий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів та плідну науково-педагогічну діяльність (2019 р.).
Грамота Міністерства освіти і науки України за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів та плідну науково-педагогічну діяльність (2021 р.).
Подяка Голови підкомітету з питань вищої освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій за вагомий внесок у розвиток освіти і науки України, сумлінну працю, високий професіоналізм та підготовку висококваліфікованих фахівців, а також плідну науково-педагогічну діяльність (2025 р.).



