ОСВІТА:
1974 р. – Харківський інститут громадського харчування (ХІГХ), спеціальність «Технологія і організація громадського харчування»

КАР’ЄРА:
1974–1984 рр. – асистент кафедри технології виробництва продукції громадського харчування ХІГХ
1984–1997 рр. – завідувач кафедри технології виробництва продукції громадського харчування ХІГХ
1997–2021 рр. – професор кафедри харчових технологій в ресторанній індустрії ХДУХТ
2021 р. по теперішній час – професор кафедри харчових технологій в ресторанній індустрії Державного біотехнологічного університету

ОСВІТНЯ ДІЯЛЬНІСТЬ:
Навчальні дисципліни: «Теоретичні основи харчових технологій», ««Інноваційні технології та інжиніринг в харчовій промисловості та ресторанній індустрії»

НАУКОВА ДІЯЛЬНІСТЬ:
1981 р. – кандидат технічних наук, спеціальність 05.18.16 – технологія продуктів громадського харчування;
1991 р. – доктор технічних наук, спеціальність 05.18.16 – технологія продуктів громадського харчування;
Коло наукових інтересів: інноваційні технології харчової продукції в ресторанній індустрії, розробка та вдосконалення технологій продуктів харчування та обладнання для їх виробництва.

НАУКОВА ШКОЛА / НАПРЯМ НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕНЬ:
Напрями наукових досліджень «Комплексна переробка рибної сировини і морепродуктів та освоєння ресурсів антарктичного крилю», «Наукові основи та практичні аспекти технології напівфабрикатів і готової продукції в процесі комплексної переробки гідробіонтів», «Теорія та практика створення реструктурованих продуктів».
захищено 4 дисертаційних роботи на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук.
захищено 14 дисертаційних робіт на здобуття наукового ступеня кандидат технічних наук.

НАУКОВІ ПУБЛІКАЦІЇ:
Опубліковано понад 630 наукових та навчально-методичних праць, у тому числі: 13 навчальних посібників, 14 монографій, 158 статей (з них 12 у виданнях, що входить до міжнародних наукометричних баз даних Scopus, Web of Science), більше 160 навчально-методичних матеріалів, тез доповідей на Міжнародних та Всеукраїнських науково-практичних конференціях, понад 115 патентів, понад 90 технічних умов та технологічних інструкцій.

НАУКОВО-ДОСЛІДНА РОБОТА:
Керівник та відповідальний виконавець понад 30 науково-дослідних тем, з них 2 держбюджетних, 10 бюджетних та 20 госпдоговірних;
Бюджетна НДР «Наукові та прикладні основи забезпечення технологічної стабільності дисперсних систем для виробництва харчової продукції, одержано індустріальними способами;
Держбюджетна НДР «Наукові основи технологій харчової продукції лікувально-профілактичного призначення, одержаної шляхом акумуляції функціональних інгредієнтів».

УЧАСТЬ В РОБОТІ СПЕЦІАЛІЗОВАНИХ ВЧЕНИХ РАД:
Д 64.088.01 (Харківський державний університет харчування та торгівлі)

УЧАСТЬ В РОБОТІ РЕДКОЛЕГІЙ ФАХОВИХ НАУКОВИХ ВИДАНЬ УКРАЇНИ:
збірник наукових праць «Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі» (ХДУХТ, ДБТУ)
збірник наукових праць «Обладнання та технології харчових виробництв» (ДонНУЕТ, м. Кривий Ріг)

УЧАСТЬ В ГРОМАДСЬКИХ ОБ’ЄДНАННЯХ ЗА ПРОФЕСІЙНИМ СПРЯМУВАННЯМ:
академік Міжнародної академії холоду;
член агропромислової секції Комітету з державних премій України в галузі науки та техніки;
член секції, що розглядає роботи молодих вчених Комітету з державних премій України в галузі науки та техніки;
почесний професор Сумського національного аграрного університету, 2018р.

УЧАСТЬ В МІЖНАРОДНИХ ПРОЄКТАХ:
Розроблено конструктивну документацію на промислові пристрої «ПОК – 100», «ПОК – 500» які установлено на підприємствах харчової промисловості Іспанії та США (2015 р.).
Створено промислові пристрої для отримання капсульованих гідрофільних та гідрофобних харчових систем, яким не існує аналогів у світі, і які успішно експлуатуються в ТОВ «Европром» (2013 р.), підприємствах «Vitalis, S.L.» (2014 р.), «Ubago S.L.» (2016р.), «Elayo S.L.» (2016 р.) (Іспанія)
Розроблені технології та обладнання, що впроваджено на підприємствах США (контракт з компанією Bio-Revival, 2015) та Іспанії (контракт з фірмою Transuucrania, S.L., 2013 р.)
Розроблені технології впроваджено на підприємствах Іспанії, зокрема, ACER CAMPESTRES S. L. (2018 р.).

ГРОМАДСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ:
член Вченої Ради ХДУХТ
експертної ради ХДУХТ.

ЗОВНІШНІ НАГОРОДИ:
Почесна грамота Міністерства освіти і науки України (1993)
Почесна грамота Міністерства освіти і науки України (1996)
Нагрудний знак «Відмінник освіти» (1998)
Нагороджений знаком Міністерства освіти і науки України «За наукові досягнення» (2011р.)
Нагороджений асоціацією кулінарів України «Знаком професійної пошани» (2012р.)
Лауреат Державної премії в галузі науки та техніки (2012р.)
Переможець ХХ обласного конкурсу «Вища школа Харківщини – кращі імена» у номінації «Науковець» (2018р.)