Шевченко Андрій Олександрович

Кандидат наук Доцент Доцент кафедри обладнання та інжинірингу переробних і харчових виробництв

ОСВІТА:
2005 р. – закінчив Харківський державний університет харчування та торгівлі (ХДУХТ), спеціальність «Обладнання переробних і харчових виробництв» (магістр).
КАР’ЄРА:
2004 р. – лаборант кафедри процесів, апаратів та автоматизації харчових виробництв ХДУХТ.
2006-2013 рр. – асистент кафедри процесів, апаратів та автоматизації харчових виробництв ХДУХТ.
2013-2015 рр – старший викладач кафедри процесів, апаратів та автоматизації харчових виробництв ХДУХТ.
2015-2020 рр – доцент кафедри процесів, апаратів та автоматизації харчових виробництв ХДУХТ.
2017-2021 рр – методист відділу аспірантури та докторантури ХДУХТ.
2020-2021 рр. – доцент кафедри процесів та устаткування харчової і готельно-ресторанної індустрії ім. М.І. Беляєва ХДУХТ.
З 2021 р. по теперішній час – доцент кафедри обладнання та інжинірингу переробних і харчових виробництв Державного біотехнологічного університету.
ОСВІТНЯ ДІЯЛЬНІСТЬ:
Навчальні курси:
«Механізація ВРТСР»;
«Механіка рідин та газів у галузі»;
«Процеси і апарати переробних і харчових виробництв»;
«Технологічне обладнання харчових виробництв з основами автоматизації»;
«Проектування та технічне оснащення підприємств харчової індустрії»;
«Проектування підприємств харчової то готельно-ресторанної індустрії».
НАУКОВА ДІЯЛЬНІСТЬ:
2013 р. – кандидат технічних наук за спеціальністю 05.18.12 – процеси і обладнання харчових, фармацевтичних та мікробіологічних виробництв, здобуття наукового ступеня відбулося у спеціалізованій вченій раді ХДУХТ.
Коло наукових інтересів: Використання електрофізичних методів обробки у виробництві харчової продукції.
Напрям наукових досліджень: «Удосконалення процесів, апаратів, обладнання харчових виробництв та розробка прогресивних технологій переробки сільськогосподарської сировини».
Керівництво кваліфікаційними роботами здобувачів ступенів вищої освіти бакалавра та магістра, керівництво аспірантом.
Виконавець НДР:
– «Розробка прогресивних технологічних процесів та обладнання переробки дикорослої та пряно-ароматичної сировини» – 2009-2010 рр.;
– «Розробка комбінованих процесів та обладнання теплової обробки кулінарних виробів з використанням електроконтактного нагрівання» – 2010-2011 рр.;
– «Розробка проекту нормативно-технічної документації на пиріжки смажені з дріжджового тіста» – 2011-2012 рр.;
– «Використання вакуумної НВЧ-технології в процесах сушіння та концентрування пряно-ароматичної сировини» – 2013-2014 рр.;
– «Розробка рекомендацій щодо впровадження способу та апарату жарення кулінарної продукції з електроконтактним нагріванням» – 2012-2013 рр.;
– «Розробка прогресивних енерго- та ресурсоефективних процесів та обладнання для концентрування та сушіння харчової сировини» – 2013-2014 рр.;
– «Розробка рекомендацій щодо впровадження вакуумної НВЧ-технології в процесах сушіння та концентрування пряно-ароматичної сировини» – 2013-2014 рр.;
– «Удосконалення процесів та обладнання для виробництва сухих конфітюрів» – 2014-2015 рр.;
– «Розробка інноваційних технологій оздоровчих харчових продуктів на основі рослинної сировини і оптимізація процесів та обладнання для їх виробництва» – 2015-2016 рр.;
– «Удосконалення процесів виробництва сушених напівфабрикатів з рослинної сировини і апаратурного оформлення» – 2016-2017 рр.;
– «Оптимізація технологічних параметрів переробки сировини з забезпеченням гарантованої якості харчових продуктів» – 2017-2018 рр.;
– «Удосконалення процесів теплової обробки харчової продукції з використанням електрофізичних методів» – 2018-2019 рр.
– «Інноваційні технології оздоровчих харчових продуктів на основі рослинної сировини та обладнання для їх реалізації» – 2019-2021 рр.;
– «Розробка способів та обладнання для виробництва кулінарних м’ясних виробів з додаванням рослинної сировини» – 2021-2022 рр.;
– «Інноваційні технології збереження та переробки рослинної сировини у безпечну продукцію спеціального призначення» – 2022-2023 рр.
ПУБЛІКАЦІЇ:
Опубліковано понад 200 наукових праць, у тому числі 65 статей (з них 4, що індексуються в наукометричній базі Scopus), навчальні посібники – 3, монографії – 2, патенти – 24.