Юрченко С.Л закінчила у 1995 році Харківську державну академію технології та організації харчування за спеціальністю „Товарознавство і торгівля продовольчими товарами”. У 1999 р. захистила дисертаційну роботу за спеціальністю 05.18.16 – технологія продуктів харчування та отримала диплом кандидата наук. У 2004 р отримала диплом про перепідготовку (присвоєно кваліфікацію інженер-технолог). У 2006 р. присвоєно вчене звання доцента кафедри технології харчування.
На теперішній час працює доцентом кафедри харчових технологій в ресторанній індустрії, у 2020-2021 рр. виконувала обов’язки заступника директора ННІХТБ з навчальної роботи. Гарант ОПП «Харчові технології в ресторанній індустрії» здобувачів ступеня вищої освіти бакалавр, спеціальність 181 «Харчові технології», відповідальний виконавець з розроблення навчальних та робочих планів. Працювала у складі комісій з ліцензування та акредитації навчальних закладів.
Викладає дисципліни «Харчові технології», «Технологія харчової продукції в ресторанній індустрії». Керівник наукового гуртка «Наукові та прикладні основи виробництва борошняних кондитерських виробів».
Співавторка 5 навчальних, 3 навчально-методичних посібників, 4 монографій, 50 наукових статей та понад 110 навчально-методичних розробок. Учасниця понад 100 Міжнародних, Всеукраїнських та регіональних конференцій, виставок, семінарів. Виконавиця бюджетних та госпдоговірних тем.
Юрченко Світлана Леонідівна
Кандидат наук Доцент Доцент кафедри харчових технологій в ресторанній індустрії