Юрченко Світлана Леонідівна

Кандидат наук Доцент Доцент кафедри харчових технологій в ресторанній індустрії

ОСВІТА:
1995 р. – Харківська державна академія технології та організації харчування, спеціальністю «Товарознавство і торгівля продовольчими товарами»
2004 р. – факультет Вищої школи підприємництва Харківського державного університету харчування та торгівлі, кваліфікація інженер-технолог.

КАР’ЄРА:
1998-1999 рр. – методист навчального науково-консультаційного центру Харківської державної академії технології та організації харчування
1999-2001 рр. – завідувач лабораторією кафедри технології продуктів громадського харчування
2000-2001 рр. – асистент кафедри технології продуктів громадського харчування (за сумісництвом)
2001-2003 рр. – старший викладач кафедри технології харчування Харківського державного університету харчування та торгівлі
2003-2021 рр. – доцент кафедри технології харчування ХДУХТ
2021 р. по теперішній – доцент кафедри харчових технологій в ресторанній індустрії Державного біотехнологічного університету

ОСВІТНЯ ДІЯЛЬНІСТЬ:
Навчальні курси (за останні 5 років): «Стандартизація, метрологія, сертифікація та управління якістю», «Основи технології продукції ресторанного господарства», «Технологія продукції ресторанного господарства», «Технологія борошняних кондитерських виробів», «Харчові технології. Розділ 3», «Технологія харчової продукції в ресторанній індустрії».
Розроблення стандартів вищого навчального закладу «Засоби діагностики якості вищої освіти», освітньо-професійних програм бакалавра та магістра.
Гарант освітньо-професійної програми «Харчові технології в ресторанній індустрії» за спеціальністю 181 Харчові технології (рівня вищої освіти – бакалавр, 2020-2024 рр.).
Членкиня проєктної групи освітньо-професійної програми «Харчові технології в ресторанній індустрії» за спеціальністю 181 Харчові технології (ступінь вищої освіти – бакалавр).

НАУКОВА ДІЯЛЬНІСТЬ:
1999 р. – кандидат технічних наук (спеціальність 05.18.16 – технологія продуктів харчування).
2020 р. по теперішній час – керівник наукового гуртка «Наукові та прикладні основи виробництва борошняних кондитерських виробів»
Коло наукових інтересів: розробка та впровадження інноваційних технологій харчової продукції з піноподібною структурою, борошняних та кондитерських виробів.

НАУКОВІ ПУБЛІКАЦІЇ:
Опубліковано більше ніж 250 наукових праць, в тому числі статті, що індексуються в наукометричних базах SCOPUS та Web of Science – 5, навчальні та навчально-методичні посібники – 8, монографії – 5 дві з яких опубліковано у країнах ЄС та в Україні англійською мовою), 6 патентів України на корисну модель. Особистий індекс Гірша – 6.

НАУКОВО-ДОСЛІДНА РОБОТА:
бюджетна НДР «Розробка та впровадження інноваційних технологій харчової продукції» (2018 р.)
бюджетна НДР «Наукові та прикладні аспекти впровадження принципів НАССР в діяльність операторів ринку харчових продуктів», (2020 р,)
бюджетна НДР «Наукове обґрунтування, розроблення технологій харчової продукції та систем менеджменту харчової безпечності для закладів ресторанної індустрії сучасних форматів» (2022 р.)
бюджетна НДР «Технології харчової продукції з регульованим нутрієнтим складом для забезпечення стійкості продовольчої системи» (2024 р.)
госпдоговірна НДР «Розробка технологічної документації (технологічних карт) для харчоблоку КЗОЗ ХМБЛ № 18 в умовах зміни законодавства» (2018 р.)
госпдоговірна НДР «Нормування технологічних параметрів рецептур кулінарної продукції для Комунальної установи Харківський геріатричний пансіонат ветеранів праці Харківської обласної ради». (2020 р.)
госпдоговірна НДР «Науково-практичні рекомендації щодо постановки на виробництво соусів на основі сировини рослинного та тваринного походження» (2024 р.)
госпдоговірна НДР «Нормування технологічних параметрів рецептур кулінарної продукції для забезпечення харчування військовослужбовців у КНП ХОР «ОБЛАСНИЙ ГОСПІТАЛЬ ВЕТЕРАНІВ ВІЙНИ» (2025 р.)

УЧАСТЬ У РОБОТІ РЕДКОЛЕГІЙ МІЖНАРОДНИХ НАУКОВИХ ЖУРНАЛІВ
Членкиня редакційної колегії міжнародних наукових журналів “ScientificWorldJournal”, «Modern engineering and innovative technologies» та Оргкомітету міжнародних наукових конференцій

УЧАСТЬ У ГРОМАДСЬКИХ ОБ’ЄДНАННЯХ ЗА ПРОФЕСІЙНИМ СПРЯМУВАННЯМ
Членкиня громадської організації «Міжнародна асоціація сучасної освіти, науки та культури»

ОРГАНІЗАЦІЙНА РОБОТА
Членкиня науково-методичної комісії факультету переробних і харчових виробництв за спеціальністю 181 «Харчові технології» Державного біотехнологічного університету

ЗОВНІШНІ НАГОРОДИ
Подяка Харківського міського голови Г.А. Кернеса (2020 р.)
Подяка Міністерства освіти і науки України (2021 р.)