Загорулько Андрій Миколайович

Кандидат наук Доцент Доцент кафедри обладнання та інжинірингу переробних і харчових виробництв

Освіта:
2012 р. – Харківський державний університет харчування та торгівлі, спеціальність «Обладнання переробних та харчових виробництв».

Кар’єра:
2015-2017 рр. – асистент кафедри процесів, апаратів та автоматизації харчових виробництв Харківського державного університету харчування та торгівлі.
2017-2019 рр. – ст. викладач кафедри процесів, апаратів та автоматизації харчових виробництв Харківського державного університету харчування та торгівлі.
2019-2021 рр. – доцент кафедри процесів та устаткування харчової і готельно-ресторанної індустрії ім. М.І. Беляєва Харківського державного університету харчування та торгівлі.
З 2021 р. по теперішній час – доцент кафедри обладнання та інжинірингу харчових та переробних виробництв Державного біотехнологічного університету.

Освітня діяльність:
Навчальні курси:
«Ресурсоефективність процесів і обладнання в харчовій індустрії»;
«Системи управління та контроль якості підприємств малого та середнього бізнесу»;
«Моделювання технологічної лінії»;
«Удосконалення обладнання харчової та готельно-ресторан. індустрії»;
«Автоматизація виробничих процесів та мікропроцесорні системи управління».

Наукова діяльність:
2017 р. – кандидат технічних наук за спеціальністю 05.18.12 – процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв, здобуття наукового ступеня к.т.н. відбувся у спеціалізованій вченій раді Харківського державного університету харчування та торгівлі.
Напрямок наукової діяльності спрямований на пошук ресурсоефективної переробки органічної сировини з використанням інноваційного принципово нового низькотемпературного інфрачервоного обладнання і розробці високоефективних технологічних процесів та обладнання з виробництва концентрованих та сушених напівфабрикатів підвищеної харчової цінності для забезпечення виробництва якісних функціональних харчових виробів, а також м’ясних кулінарних виробів на їх основі.
Напрям наукових досліджень: «Наукове обґрунтування процесів та удосконалення обладнання для переробки органічної харчової сировини»
– керівництво – 2 аспірантами (2019 – 2023 рр.).
Керівництво кваліфікаційними роботами здобувачів ступенів вищої освіти бакалавр та магістр, керівництво аспірантами.

Наукові публікації:
Опубліковано більше 125 праць, з яких 10 навчально-методичного характеру, в т.ч. 1 підручник, 5 навчальних посібників та 115 – наукового характеру, в т.ч. монографій – 6; статей у виданнях, що входять до наукометричних баз WOS та Scopus – 22; статей у інших фахових виданнях – 45; патентів – 32.

Науково-дослідна робота:
Відповідальний виконавець держбюджетної НДР на тему: «Розробка технологічних процесів і низькотемпературного обладнання виробництва багатофункціональних напівфабрикатів та кондитерських виробів з використанням органічної сировини», держреєстрація № 0121U109654 (2021 – 2022 рр.). Обсяг фінансування 1778,1 тис. грн.
Відповідальний виконавець госпдоговірної НДР: 1-18 Д «Рекомендації з виробництва багатокомпонентних плодово-ягідних пастоподібних та сушених напівфабрикатів високої якості і привабливого кольору». Термін виконання: 01.02.2018 р. – 14.05.2018 р. Замовник: ФП «Романова А.Ю.». Сума договору 18 тис. грн.
Керівник госпдоговірної НДР: № 8-21 Д «Розробка рекомендацій щодо впровадження роторноплівкового випарника для концентрування органічних плодово-ягідних паст»». Термін виконання: 25.06.2021 р. – 30.09.2021. Замовник: НВК «Восток-Альфа». Сума договору 55 тис. грн.
Керівник госпдоговірної НДР: № 1-22 Д «Розробка рекомендації щодо реалізації процесу концентрування попередньо увареної барди у роторноплівковому випарнику». Термін виконання: 17.01.2022 р. – 30.09.2022. Замовник: ТОВ «Виробнича група «Техінсервіс. Сума договору 70 тис. грн.
Співавтор 6 комерційних ліцензійних договорів на об’єкти інтелектуальної власності, що передані різним стейкхолдерам на загальну суму 67 тис грн., а саме:
– № 3-20 П на використання патенту України № 134026 «Багатофункціональний універсальний апарат для переробки природної органічної сировини»;
– № 2-20 П на використання патенту України № 121403 «Універсальна ІЧ-сушарка органічної природної сировини»;
– № 6-20 П на використання патенту України № 121403 «Універсальна ІЧ-сушарка органічної природної сировини»;
– № 12-16 П на використання патенту України № 108041 «Гнучкий плівковий резистивний електронагрівач випромінюючого типу»;
– № 12-21 П на використання патенту України № 106234 «Гнучкий електронагрівач випромінюючого типу»;
– № 2-21 П на використання патенту України № 147883 «Терморадіаційна однобарабанна вальцьова сушарка для сушіння органічних паст (пюре) у напівфабрикати порошкоподібної фракції».

Зовнішні нагороди:
2018 році дипломом І ступеня в конкурсі «Молодий новатор Харківщини».
2020 – 2022 рр. – стипендіат Кабінету Міністрів України для молодих вчених.