Освіта:
1997 р. – Харківська державна академія технології та організації харчування, спеціальність «Обладнання харчових та переробних виробництв».

Кар’єра:
1999-2004 рр. – інженер кафедри процесів, апаратів та автоматизації харчових виробництв Харківського державного університету харчування та торгівлі
2004-2006 рр. – ст. викладач кафедри процесів, апаратів та автоматизації харчових виробництв Харківського державного університету харчування та торгівлі
2006-2020 рр. – доцент кафедри процесів, апаратів та автоматизації харчових виробництв Харківського державного університету харчування та торгівлі
2020-2021 рр. – доцент кафедри процесів та устаткування харчової і готельно-ресторанної індустрії ім. М.І. Беляєва Харківського державного університету харчування та торгівлі
2021 р. по теперішній час – доцент кафедри обладнання та інжинірингу харчових та переробних виробництв Державного біотехнологічного університету.

Освітня діяльність:
Навчальні курси:
«Технологічне обладнання харчових виробництв з осн. автоматизації»;
«Розрахунок і конструювання обладнання малих переробних виробництв»;
«Автоматизація виробничих процесів»;
«Автоматизація харчових підприємств малого та середнього бізнесу».

Наукова діяльність:
2003 р. – кандидат технічних наук за спеціальністю 05.18.12 – процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв, здобуття наукового ступеня к.т.н. відбувся у спеціалізованій вченій раді Харківського державного університету харчування та торгівлі.
Напрямок наукової діяльності спрямований на пошук сучасних інноваційних конструктивно-технологічних рішень спрямованих на вдосконалення та розробку принципово нового обладнання для низькотемпературної тепломасообмінної обробки рослинної та м’ясної сировини в якісні функціональні харчові вироби.
Напрям наукових досліджень: «Наукове обґрунтування процесів та удосконалення обладнання для переробки органічної харчової сировини»
– керівництво – 1 аспірант (2019 – 2023 рр.).
Керівництво кваліфікаційними роботами здобувачів ступенів вищої освіти бакалавр та магістр, керівництво аспірантами.

Наукові публікації:
Опубліковано більше 250 праць, з яких 44 навчально-методичного характеру, в т.ч. 1 підручник, 8 навчальних посібників та 230 – наукового характеру, в т.ч. монографій – 8; статей у виданнях, що входять до наукометричних баз WOS та Scopus – 18; статей у інших фахових виданнях – 68; патентів – 35.

Науково-дослідна робота:
Відповідальний виконавець держбюджетної НДР на тему: «Інноваційні технології збереження та переробки рослинної сировини у безпечну продукцію спеціального призначення», держреєстрація № 0122U000811 (2022 – 2023 рр.). Обсяг фінансування 1259,1 тис. грн.
Виконавець держбюджетної НДР на тему: «Розробка технологічних процесів і низькотемпературного обладнання виробництва багатофункціональних напівфабрикатів та кондитерських виробів з використанням органічної сировини», держреєстрація № 0121U109654 (2021 – 2022 рр.). Обсяг фінансування 1778,1 тис. грн.
Виконавець госпдоговірної НДР: № 8-21 Д «Розробка рекомендацій щодо впровадження роторно-плівкового випарника для концентрування органічних плодово-ягідних паст»». Термін виконання: 25.06.2021 р. – 30.09.2021. Замовник: НВК «Восток-Альфа». Сума договору 55 тис. грн.

Зовнішні нагороди:
2019 році нагороджен Подякою Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації з нагоди професійного свята Дня науки.