Кафедра технології переробки та якості продукції тваринництва здійснює підготовку фахівців за наступними освітньо-професійними програмами:
Освітньо-професійна програма «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», «Кінологія», «Кінноспортивна індустрія та іпологія» спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» початкового (молодші бакалаври), першого (бакалаврського), а також другого (магістерського) рівнів вищої освіти.
Освітньо-професійна програма «Водні біоресурси та аквакультура» спеціальності 207 «Водні біоресурси та аквакультура» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти.
Освітньо-професійна програма «Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології» спеціальності 015 «Професійна освіта».
Основні навчальні дисципліни, закріплені за кафедрою:
Дисципліни за професійним напрямком:
ОПП «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва»
- Технологічні та біохімічні властивості м’яса та м’ясопродуктів
- Технологічні та біохімічні властивості молока та молочних продуктів
- Технологія переробки продукції тваринництва
- Молочна справа
- Технологія продуктів забою
- Технологія молока та молочних продуктів
- Сертифікація та метрологія продуктів тваринництва
- Технологія м’яса та м’ясних продуктів
- Ресурсоощадні технології переробки продукції тваринництва
- Моделювання підприємств агропромислового комплексу
- Санітарія в галузі та керування ризиками
- Стандартизація продукції тваринництва
- Інноваційні технології переробки продукції тваринництва
- Особистісний ріст та адаптація фахівців в галузі
- Виробництво біогазу
- Якість та безпека продукції тваринництва
ОПП «Водні біоресурси та аквакультура»
- Рибогосподарська гідротехніка з основами геодезії
- Технологія переробки риби
ОПП «Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології»
- Технологія переробки продукції тваринництва
Дисципліни за вибором студентів:
ОПП «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва»
- Товарознавство м’ясної та молочної сировини
- Товарознавство вторинної тваринницької сировини
- Дорадництво в технології виробництва та переробки продукції тваринництва
- Авторська продукція тваринного походження
- Сучасні тенденції ринку тваринницької продукції
- Технологічні засоби для реалізації технологічних процесів у тваринництві
- Геліцекультура
- Сировина для виробництва продукції тваринництва
- Індустрія препаратів рослинного та тваринного походження
- Технологічне обладнання для зберігання продукції тваринництва
- Технологія органічної продукції
- Основи технологій продукції тваринництва
- Переробка та консервування м’яса молюсків