Відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Сучасна інженерія агропромислових і харчових виробництв»





24-25 листопада 2022 року на базі Державного біотехнологічного університету (факультет мехатроніки та інжинірингу) відбулася Міжнародна науково-практична конференція «СУЧАСНА ІНЖЕНЕРІЯ АГРОПРОМИСЛОВИХ І ХАРЧОВИХ ВИРОБНИЦТВ».

Співорганізаторами наукового заходу виступили: Міністерство освіти і науки України, Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти», Національний університет харчових технологій, Державний університет «Люблінська політехніка», Університет природничих наук, Сумський національний аграрний університет, ВСП «Ладижинський фаховий коледж ВНАУ», Полтавський державний аграрний університет, Таврійський державний агротехнологічний університет ім. Дмитра Моторного.

Конференцію урочисто відкрив голова організаційного комітету, проректор з наукової роботи ДБТУ, Заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії України, д.т.н., проф. Михайлов Валерій Михайлович.
Зі словами привітання учасників конференції виступили декан факультету мехатроніки та інжинірингу, к.т.н., доц. Бредихін Вадим Вікторович; завідувач кафедри СГМ та ІТ, д.т.н, проф. Пастухов Валерій Іванович; завідувач кафедри ОТСР, д.т.н., проф. Артьомов Микола Прокопович; завідувач кафедри ОІПХВ, д.т.н., проф. Богомолов Олексій Васильович.

З науковими доповідями на пленарному засіданні виступили завідувач кафедри ОІПХВ, д.т.н., проф. Богомолов О.В.; завідувач кафедри СГМ та ІТ, д.т.н, проф. Пастухов В.І.; доц. кафедри СГМ та ІТ, к.т.н. Кириченко Р.В.; завідувач кафедри ОТСР, д.т.н., проф. Артьомов М.П.; д.т.н., доц. ЧДТУ Батраченко О.В.

Завершив пленарне засідання проректор з наукової роботи ДБТУ Михайлов Валерій Михайлович, який підвів підсумки та відмітив високий рівень підготовки доповідей й актуальність обраних тем досліджень, різносторонність наукових напрямків, а також важливість проведення даного заходу для науковців у сучасних умовах.

Після пленарного засідання конференція продовжила свою роботу за такими секціями:

  • Секція 1. Обладнання та інжиніринг переробних і харчових виробництв
  • Секція 2. Технології переробних і харчових виробництв
  • Секція 3. Сільськогосподарські машини та інженерія тваринництва
  • Секція 4. Оптимізація технологічних систем рослинництва
  • Секція 5. Сервісна інженерія та нові матеріали в машинобудуванні

На секційних засіданнях розглянули результати наукових досліджень та практичних знань у галузі агропромислових і харчових виробництв; інновацій в технологіях та обладнанні переробних і харчових виробництв; оптимізації технологічних систем рослинництва; інновацій в вирощуванні і збиранні сільськогосподарської продукції та інженерії тваринництва і переробці його продукції; новітніх способів відновлення деталей та вузлів сільськогосподарської техніки та розробки нових матеріалів в машинобудуванні.

Підсумки конференції підбив заступник оргкомітету, завідувач кафедри обладнання та інжинірингу переробних і харчових виробництв, д.т.н., проф. Богомолов О.В. Було доведено інформацію про роботу секцій, висловлено впевненість у подальшій науковій співпраці та практичній реалізації представлених наукових досліджень.

Усього на секціях було представлено 150 доповідей. Серед доповідачів були заслужені науковці, представники сільськогосподарських господарств та підприємств з ремонту техніки, спеціалісти з переробки сільськогосподарської продукції та продукції тваринного походження, фахівці з виготовлення харчової продукції, а також молоді вчені, аспіранти, здобувачі вищої освіти.

Організаційний комітет висловлює подяку керівництву університету, керівникам секцій, представникам підприємств, організацій та закладів вищої освіти, які допомагали в організації та проведенні конференції в такий нелегкий для країни та університету час.

Бажаємо всім мирного неба, гарного настрою, успіхів в науковій та трудовій діяльності та всього найкращого.