Засідання бібліотечної ради ДБТУ

31 жовтня 2022 року відбулось перше онлайн засідання бібліотечної ради ДБТУ у Науковій бібліотеці, на якому були присутні представники всіх факультетів – члени бібліотечної ради. Бібліотечна рада є дорадчим консультативним органом, який визначає стратегію та основні напрями розвитку інформаційного забезпечення навчально-виховного процесу та наукових досліджень Університету.

Відкрив засідання бібліотечної ради проректор з наукової роботи, д.т.н., професор В. М. Михайлов, який акцентував увагу присутніх на важливості інформаційної підтримки навчального і наукового процесів університету з боку наукової бібліотеки.

Про стан діяльності бібліотеки в умовах воєнного стану доповіла директорка наукової бібліотеки, канд. наук із соц. комунікацій Ніколаєнко Н. М. Вона наголосила, що найбільш важливі джерела пошуку інформації – сайт наукової бібліотеки, електронний каталог, репозитарій та інформаційний портал Web – портфоліо науковця, надаються у доступ для користування безперервно протягом доби та продовжують постійно оновлюватися.

З другим питанням виступила заст. директорки Рибальченко О. М., яка проаналізувала стан та шляхи покращення позицій університету у рейтингах ЗВО, що певною мірою впливають на місце університету у національних рейтингах, його статус, престиж і конкурентоспроможність.

Також члени бібліотечної ради були ознайомлені з інформацією про алгоритм отримання патенту, яку надав присутнім провідний фахівець відділу організації наукової роботи з НПП та здобувачами освіти к.т.н. Крекот М. М. Директорка НБ Ніколаєнко Н. М. проінформувала присутніх про колекцію «Охоронні документи», що створена в репозитарії ДБТУ, стан її наповнення і подальші шляхи пошуку інформації, наповнення і збереження колекції.

Всі питання, що обговорювалися на засіданні є актуальними і своєчасними для підвищення іміджу університету, його конкурентоздатності. Для вирішення питань, що були обговорені на засіданні бібліотечної ради, актуальними залишаються завдання упорядкування профілів науковців Google Scholar, Scopus AU-ID, WoS-ID, ОRCID, а також забезпечення консультаційної підтримки науково-педагогічних працівників з цього питання.

Засідання пройшло в теплій діловій атмосфері, визначено подальші шляхи реалізації обговореного кола питань.

Посилання на презентацію виступу Рибальченко О. М. “Рейтинги ЗВО – рейтинги ДБТУ: аналіз стану та шляхи покращення позицій”

Посилання на презентацію виступу Крекота М. М. “Алгоритм отримання патенту”