Гостьова лекція: у рамках вивчення дисципліни «Інноваційні технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів»

У рамках вивчення дисципліни «Інноваційні технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» для здобувачів освітнього ступеня «магістр» відбулася гостьова лекція регіонального технолога компанії ПП ТД «Золота Миля» (м. Львів) Богдана Гритчина, на якій він розповів про сучасні тенденції виготовлення хлібобулочних і кондитерських виробів.


Він ознайомив з тенденціями розширення асортименту продукції і впровадження нових технологій, особливості використання сухих сумішей, поліпшувачів та наповнювачів для хлібобулочної та кондитерської продукції, які виробляє ПП ТД «Золота миля». Особливої уваги було приділено властивостям інноваційних видів сировини та інгредієнтів, а також готовим технологічним рішенням, щодо їх використання на виробництві. Фахівець зазначив, що нові рецептури та технології продукції, яка пропонує ТД «Золота миля», мають задовольняти цілу низку вимог, що буде забезпечувати конкурентоспроможність продукції підприємств. Він також навів приклади рецептур, розроблених технологами компанії, та зазначив, що більшість з них вже впроваджені на підприємствах України.

 
Тема лекції викликала зацікавлення і багато запитань у студентів. Сподіваємось, що інформація, отримана під час заняття, стане у пригоді в майбутній професійній діяльності та спонукатиме до наукових досліджень.


Колектив кафедри технології хлібопродуктів та кондитерських виробів ДБТУ висловлює подяку Богдану Гритчину за цікаву лекцію і сподівається на подальшу співпрацю.