Конференція FOODBALT 2023: тренди та інновації харчової науки та технології
Д.т.н., професор, завідуюча кафедрою хімії, біохімії, мікробіології та гігієни харчування ДБТУ Євлаш В.В. увійшла до організаційного комітету 16-тої Балтійської конференції з харчової науки та технологій FOODBALT 2023 «ТРАДИЦІЙНЕ ЗУСТРІЧАЄТЬСЯ З НЕТРАДИЦІЙНИМ У ХАРЧУВАННІ МАЙБУТНЬОГО», яка відбувалась в м. Єлгава (Латвія) 11–12 травня 2023 р.
Конференція FOODBALT 2023 зосереджена на трендах та інноваціях харчової науки та технологій, оцінці супутніх продуктів, нетрадиційних інгредієнтів і харчових відходів, уподобаннях споживачів і на виборі їжі та викликах в науці про харчування.
Колективом кафедри на чолі із Євлаш В.В. підготована доповідь, яка присвячена можливостям та досвіду використання нетрадиційної рослинної сировини, зокрема нової для харчової галузі України рослини – салікорнії. В своїй доповіді В.В. Євлаш також доповіла про наукові напрями кафедри хімії, біохімії, мікробіології та гігієни харчування ДБТУ. Під час спілкування було обговорено також можливості проведення спільних досліджень та співробітництва із колегами із Латвії.