Засідання групи удосконалення ОПП «Харчові технології продуктів з рослинної сировини та молока для підприємств харчової індустрії»

2 квітня 2025 відбулось засідання групи удосконалення ОПП «Харчові технології продуктів з рослинної сировини та молока для підприємств харчової індустрії», за якою на випусковій кафедрі харчових технологій продуктів з плодів, овочів і молока та інновацій в оздоровчому харчуванні ім. Р.Ю. Павлюк здійснюється підготовка здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю G13 «Харчові технології».

У засіданні приймали участь:

🔹 фахівці випускової кафедри – члени групи удосконалення та проектної групи:

  • Погарська Вікторія Вадимівна, д.т.н., проф., завідувач кафедри, гарант програми;
  • Юр’єва Ольга Олексіївна, к.т.н., доц., доцент кафедри;
  • Селютіна Галина Анатоліївна, к.т.н., доц., доцент кафедри;

🔹 роботодавці – члени групи удосконалення:

  • Юрін Віктор Миколайович, Начальник виробництва ТОВ “С-Транс”, INMILKCO;
  • Маренич Вікторія Миколаївна, начальник дільниці з виробництва молока та масла ТОВ «Богодухівський молзавод»;
  • Голубцова Алла Сергіївна, технолог по розробці і впровадженню фруктових наповнювачів для молочного виробництва Торговий дім «Золота миля»;

🔹 здобувачі вищої освіти другого (магістерського) рівня – члени групи удосконалення:

  • Савченко Дмитро Валерійович, студент 1 курсу, група 181-ПОМ-14м;
  • Хижняк Максим Юрійович, студент 1 курсу, група 181-ПОМ-14м.

Крім того, в засіданні приймали участь:

🔹 зовнішні стейкхолдери:

  • Юрченко Інна Миколаївна, директор з персоналу ТОВ “С-Транс”, INMILKCO;
  • Серенкова Олена Олександрівна, технолог ТОВ «Богодухівський молзавод»;

🔹 випускники ОПП:

  • Власова Вікторія Володимирівна, технік-технолог з виробництва молочної продукції ТОВ «С-транс»;
  • Баглай Ольга Валентинівна, старший майстер виробничої дільниці, ТОВ «Харківський молочний комбінат»

Активну участь у дискусії взяли зовнішні стейкхолдери, які висловили свої пропозиції щодо удосконалення представленої освітньо-професійної програми підготовки здобувачів. Зокрема, наголосили на необхідності більшої уваги до посилення практичної підготовки здобувачів шляхом включення технологічних ситуаційних завдань у практичні заняття з дисциплін, а також запропонували у межах вибіркових дисциплін збільшити використання інформаційних технологій з аналізу та обробки масивів інформації та привнести психологічну підготовку фахівців до виробничої діяльності з метою формування стресостійкості та самомотивації.

За підсумками зустрічі були сформульовані рекомендації щодо подальшого удосконалення освітньої програми, що сприятиме підготовці конкурентоспроможних фахівців у сфері виробництва харчових продуктів з рослинної сировини та молока для харчової індустрії.