8 квітня 2025 р. в межах дисципліни «Інноваційні технології продуктів з рослинної сировини та молока», що вивчають здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти, відбулась зустріч зі стейкхолдером – ТОВ «Харківський молочний комбінат» – компанією, яка випускає продукцію під ТМ «Агромол». Від компанії в зустрічі приймала участь випускниця ОПП «Харчові технології продуктів з рослинної сировини та молока для підприємств харчової індустрії» випускової кафедри харчових технологій продуктів з плодів, овочів і молока та інновацій в оздоровчому харчуванні ім. Р.Ю. Павлюк Ольга БАГЛАЙ, яка працює на підприємстві старшим майстром виробничої дільниці. 

Стейкхолдер поділилась особливостями інноваційного підходу, що використовується при виробництві продукції ТМ «Агромол». Він полягає у впровадженні закритого циклу виробництва і контролю кожного етапу створення продукції, починаючи від вирощування сировини та забезпечення худоби натуральними кормами, використання сучасних автоматизованих ліній переробки молока, а також включає застосування комп’ютеризованих систем контролю і моніторингу якості технологічного процесу виробництва від сировини до пакування готової продукції. Застосування інноваційного підходу дає можливість отримувати молочні продукти, які відповідають європейським стандартам якості та відомі своєю натуральністю і відсутністю у складі рослинних жирів. 

Стейкхолдер звернула увагу на те, що з початку війни найменування продукції, які виробляються підприємством, збільшились майже вдвічі. 

Ознайомила з інноваційними розробками, що були впроваджені на підприємстві протягом останнього року. Серед них: масло з рослинними наповнювачами (томатом та базиліком), натуральне морозиво на вершках, безлактозні види молока, йогурту, кефіру, сирків. Звернула увагу на потребу галузі в висококваліфікованих фахівцях здатних пропонувати власні інноваційні підходи збереження якості сировини під час розробки та впровадження новітніх технологій продуктів з рослинної сировини та молока на підприємствах галузі. Підготовкою саме таких фахівців займається кафедра.

Дякуємо стейкхолдеру ТОВ “Харківський молочний комбінат” за проведену зустріч та отриману студентами мотивацію до навчання!