Захоплююча гостьова лекція від експертки у сфері food – ритейлу Олени СІНІЦІНОЇ

29 квітня 2025 року відбулася цікава гостьова лекція на тему «Новий асортимент харчової продукції крізь призму сучасних трендів» від Олени СІНІЦІНОЇ – засновниці єдиного в Україні професійного міжнародного дегустаційного конкурсу FAVORITE FOOD & DRINKS та єдиної в Україні Премії дизайну та технічних рішень для харчової індустрії, HoReCa та ритейлуFOOD INDUSTRY SOLUTIONS.

До гостьової лекції долучилися здобувачі вищої освіти двох освітньо – професійних програм підготовки магістрів груп 181-ТМ-14М та 181-РІ-14М факультету переробних і харчових виробництв ДБТУ – «Промислові та крафтові технології м’яса та м’ясопродуктів» та «Харчові технології в ресторанній індустрії». Матеріали лекції стали цікавим та актуальним доповненням змістових складових в рамках освітніх компонент «Інноваційні технології та інжиніринг в харчовій промисловості», «Інноваційні технології промислових та крафтових м’ясних виробництв», «Інноваційні технології пакування та зберігання м’яса та м’ясопродуктів».

Лекторка Олена СІНІЦІНА звернула особливу увагу на сучасні глобальні чинники та тренди в харчовій індустрії; критерії, яким обов’язково має відповідати харчовий продукт. Обговорили в межах дискусії наступні аспекти: швидкість, зручність, здорове харчування; розмиття (міксування) категорій продуктів, використання мультиформатів, фанової складової, культури, історії та традицій у пакуванні харчової продукції; деяких питань у особливостях сучасного маркування харчової продукції.

Дуже цінними були практичні поради виробникам, ритейлерам для запуску та розвитку технологій харчових продуктів, які зможуть використати здобувачі освіти в межах виконання своїх індивідуальних розробок у курсових та кваліфікаційних роботах.