Головко Тетяна Миколаївна

Доктор наук Доцент Професор кафедри технології м'яса

ОСВІТА:
2006 р. – Харківський державний університет харчування та торгівлі, спеціальність «Товарознавство та експертиза в митній справі» (магістр)
2006 р. – Харківський державний університет харчування та торгівлі, спеціальність «Технологія харчових продуктів» (спеціаліст)
2020 р. – Національний фармацевтичний університет, спеціальність «Публічне управління та адміністрування» (магістр)

КАР’ЄРА:
07.2006-11.2006 рр. – Товарознавець ПП «Продлайн»
12.2006-11.2009 рр. – Аспірант кафедри товарознавства в митній справі Харківського державного університету харчування та торгівлі
12.2009-09.2010 рр. – Асистент кафедри товарознавства в митній справі Харківського державного університету харчування та торгівлі
09.2010-04.2011рр. – Старший викладач кафедри товарознавства в митній справі Харківського державного університету харчування та торгівлі
04.2011-09.2011 рр. – Доцент кафедри товарознавства в митній справі Харківського державного університету харчування та торгівлі
09.2011-09.2014 рр. – Доцент кафедри товарознавства та експертизи товарів Харківського державного університету харчування та торгівлі
09.2014-11.2016 рр. – Доцент кафедри товарознавства в митній справі Харківського державного університету харчування та торгівлі
10.2017-10.2019 рр. – Докторант кафедри фізико-математичних та інженерно-технічних дисциплін Харківського державного університету харчування та торгівлі
10.2019-01.2020 рр. – Доцент кафедри товарознавства в митній справі Харківського державного університету харчування та торгівлі
01.2020-08.2021 рр. – Професор кафедри товарознавства в митній справі Харківського державного університету харчування та торгівлі
09.2021 р. по теперішній час – Професор кафедри технології м’яса Державного біотехнологічного університету

ОСВІТНЯ ДІЯЛЬНІСТЬ:
Навчальні курси: «Інноваційний інжиніринг м’ясопереробних підприємств», «Оптимізація техніко-технологічних об’єктів», «Товарознавство непродовольчих товарів», «Експертиза дорогоцінних металів та коштовного каміння», «Експертиза культурних цінностей», «Товарознавство послуг» та ін.

НАУКОВА ДІЯЛЬНІСТЬ:
2010 р. – кандидат технічних наук за спеціальністю 05.18.15 – товарознавство.
2019 р. – доктор технічних наук за спеціальністю 05.18.16 – технологія харчової продукції.
Коло наукових інтересів: технологія харчової продукції, продукти лікувального та оздоровчого призначення, дієтичні добавки, харчові продукти, збагачені на ессенціальні мікронутрієнти.
Напрям наукових досліджень: «Технологія харчових продуктів спеціального призначення з лікувально-профілактичними та оздоровчими властивостями»
Захищено 2 дисертації – кандидати технічних наук ( 2019 р.)

НАУКОВІ ПУБЛІКАЦІЇ:
Опубліковано більше ніж 180 наукових праць, у тому числі статті, що індексуються в наукометричних базах Scopus та Web of Science – 10, навчальні посібники – 8, з яких 1 з грифом МОН України, 5 монографій, енциклопедії – 1. Отримано 14 патентів на корисні моделі, розроблено численні нормативні документи (ТУ та ТІ).