Прасол Світлана Володимирівна

Кандидат наук Доцент Доцент кафедри обладнання та інжинірингу переробних і харчових виробництв

Освіта:
2008 р. – закінчила Харківський державний університет харчування та торгівлі, спеціальність «Обладнання переробних і харчових виробництв» (магістр).

Кар’єра:
2011-2014 рр. – асистент кафедри процесів, апаратів та автоматизації харчових виробництв Харківського державного університету харчування та торгівлі.
2014-2018 рр. – старший викладач кафедри процесів, апаратів та автоматизації харчових виробництв Харківського державного університету харчування та торгівлі.
2018-2019 рр. – доцент кафедри процесів, апаратів та автоматизації харчових виробництв Харківського державного університету харчування та торгівлі.
2020-2021 рр. – доцент кафедри процесів та устаткування харчової і готельно-ресторанної індустрії ім. М.І. Беляєва Харківського державного університету харчування та торгівлі.
З 2021 р. по теперешній час – доцент кафедри обладнання та інжинірингу переробних і харчових виробництв Державного біотехнологічного університету.

Освітня діяльність:
Навчальні курси:
«Техніка харчових виробництв малого та середнього бізнесу»;
«Процеси і апарати харчових виробництв»;
«Експлуатація та обслуговування машин»;
«Монтаж, діагностика та ремонт обладнання»;
«Технічний аудит і сертифікація обладнання ПХВ»;
«Інженерні конструкції підприємств харчових виробництв».

Наукова діяльність:
2014 р. – кандидат технічних наук за спеціальністю 05.18.12 – процеси і обладнання харчових, фармацевтичних та мікробіологічних виробництв, здобуття наукового ступеня відбулося у спеціалізованій вченій раді Харківського державного університету харчування та торгівлі.
Коло наукових інтересів: Використання електрофізичних методів обробки у виробництві харчової продукції.
Напрям наукових досліджень: «Удосконалення процесів, апаратів, обладнання харчових виробництв та розробка прогресивних технологій переробки сільськогосподарської сировини».
Керівництво кваліфікаційними роботами здобувачів ступенів вищої освіти бакалавр та магістр, керівництво аспірантом.

Наукові публікації:
Опубліковано більше 150 наукових праць, в тому числі статті, що індексуються в наукометричних базах Scopus – 3, навчальні посібники – 2, монографії – 1, патенти – 10.

Науково-дослідна робота:
Виконавець НДР на тему «Інноваційні технології оздоровчих харчових продуктів на основі рослинної сировини та обладнання для їх реалізації» – 2019-2021 рр.