Міжсекторальний кластер

«Повноцінне харчування для сталого розвитку суспільства»

Мета. СтруктураУчасники кластеруСектор 1. «Дієтичне харчування та харчова безпека»Сектор 2. «Сектор маркетингу»Сектор 3. «Фармаконутриціологія»Сектор 4. «Продовольче забезпечення військовослужбовців сил сектору безпеки і оборони»Сектор 5 «AGROFOOD»Сектор 6. «Енергоефективність та енергозбереження при виробництві та зберіганні харчової продукції»Спільні напрями роботи секторів кластеру
Мета. Структура

В основі роботи кластеру лежить міжсекторальна структура і взаємодія.

Мета: створення конкурентоспроможного на міжнародному рівні, інноваційного, креативного та сталого майбутнього для розвитку суспільства.

Фокус: Інноваційні технології. Харчова безпека.  Енергоефективна переробка. Маркетинг.

Структура кластеру

Євлаш Вікторія Владленівна завідувачка кафедри хімії, біохімії, мікробіології та гігієни харчування ДБТУКерівник кластеру:

ЄВЛАШ Вікторія Владленівна
Завідувачка кафедри хімії, біохімії, мікробіології та гігієни харчування
доктор технічних наук, професор

📞 +38 (095)487-05-64 095 487 05 64
📩 evlashvv@gmail.com


Учасники кластеру
  • Вищі навчальні заклади:
    • Державний біотехнологічний університет,
    • Національна Фармацевтична академія,
    • Національна академія національної гвардії України,
    • Таврійський державний агротехнічний університет.
  • Науково-дослідні лабораторії НАНУ
  • Бізнес-структури:
    • Хлібозавод «Ново-Баварський» м. Харків,
    • Кондитерська фабрика «Сахарок»,
    • Кондитерськафабрика «Солодкий світ»,
    • ТОВ «Інтех Агро» м. Харків, ТОВ «Danfoss-Україна»,
    • Пасажирська компанія» Акціонерного товариства «Українська залізниця»,
    • ПАТ «Харківський завод ТОЧМЕДПРИЛАД»,
    • ТОВ «ІНСОЛАР-ХОЛОД».
Сектор 1. «Дієтичне харчування та харчова безпека»

Лідером в роботі цього сектору є Державний біотехнологічний університет, а керівництво цим напрямом діяльності здійснює завідуюча кафедрою хімії, біохімії, мікробіології та гігієни харчування д.т.н., професор Євлаш В.В.

Сектор 2. «Сектор маркетингу»

Сектор Маркетингу очолює доктор економічних наук, професор, завідувачка кафедри маркетингу, управління репутацією та клієнтським досвідом Державного біотехнологічного університету  Савицька Н. Л.
Сектор Меркетингу працює у тісному партнерстві із Українською Асоціацією Маркетингу та Індустріальним гендерним комітетом з реклами.


Сектор 3. «Фармаконутриціологія»

Центром роботи є Національна фармацевтична академія України.
Керівник – завідувач кафедри фармакології та фармакотерапії НФАУ д.м.н., професор Штриголь С.Ю.
Основний напрям роботи сектору – створення та верифікація біологічної активності та ефективності дієтичних добавок, функціональних харчових продуктів для окремих категорій споживачів, особливо для потреб та реабілітації військовослужбовців.

Сектор 4. «Продовольче забезпечення військовослужбовців сил сектору безпеки і оборони»

Сектор прапцює на базі Національна академія національної гвардії України.
Керівник: Товма Лідія Федорівна, кандидат технічних наук, доцент, старший науковий співробітник науково-дослідної лабораторії забезпечення службово-бойової діяльності Національної Гвардії України науково-дослідного центру службово-бойової діяльності НГУ, Національна академія Національної Гвардії України.

Сектор 5 «AGROFOOD»

Сектор працює на базі Таврійського державного агротехнологічного університету імені Моторного.
Керівник: завідувачка кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи  д.т.н., професор Прісс О.П.

Сектор 6. «Енергоефективність та енергозбереження при виробництві та зберіганні харчової продукції»

Сектор працює на базі Державного біотехнологічного університету під керівництвом завідувачки кафедри інтегрованих електротехнологій та енергетичного машинобудування к.т.н., доцента Петренко О.В.

Спільні напрями роботи секторів кластеру
  • Створення конкурентоспроможного на міжнародному рівні, інноваційного харчового продукту. Маркетинг для сталого розвитку суспільства
  • Раціони харчування військовослужбовців ЗС України та інших військових формувань і його корекція в умовах воєнного стану. Продукти для реабілітації.
  • Дослідження, розробка та впровадження новітніх енергоефективних технологій, систем, обладнання при виробництві та зберіганні харчової продукції
  • Створення та верифікація біологічної активності та ефективності дієтичних добавок, функціональних харчових продуктів для окремих категорій споживачів
  • Розширення сировинної бази для харчової промисловості.
  • Застосування наноматеріалів в харчових технологіях та суміжних галузях