Кафедра технології переробки та якості продукції тваринництва здійснює підготовку фахівців за наступними освітньо-професійними програмами:
Освітньо-професійна програма «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», «Кінологія», «Кінноспортивна індустрія та іпологія» спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» початкового (молодші бакалаври), першого (бакалаврського), а також другого (магістерського) рівнів вищої освіти.
Освітньо-професійна програма «Водні біоресурси та аквакультура» спеціальності 207 «Водні біоресурси та аквакультура» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти.
Освітньо-професійна програма «Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології» спеціальності 015 «Професійна освіта».
Основні навчальні дисципліни, закріплені за кафедрою:
Дисципліни за професійним напрямком:
ОПП «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва»
- Технологічні та біохімічні властивості м’яса та м’ясопродуктів
 - Технологічні та біохімічні властивості молока та молочних продуктів
 - Технологія переробки продукції тваринництва
 - Молочна справа
 - Технологія продуктів забою
 - Технологія молока та молочних продуктів
 - Сертифікація та метрологія продуктів тваринництва
 - Технологія м’яса та м’ясних продуктів
 - Ресурсоощадні технології переробки продукції тваринництва
 - Моделювання підприємств агропромислового комплексу
 - Санітарія в галузі та керування ризиками
 - Стандартизація продукції тваринництва
 - Інноваційні технології переробки продукції тваринництва
 - Особистісний ріст та адаптація фахівців в галузі
 - Виробництво біогазу
 - Якість та безпека продукції тваринництва
 
ОПП «Водні біоресурси та аквакультура»
- Рибогосподарська гідротехніка з основами геодезії
 - Технологія переробки риби
 
ОПП «Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології»
- Технологія переробки продукції тваринництва
 
Дисципліни за вибором студентів:
ОПП «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва»
- Товарознавство м’ясної та молочної сировини
 - Товарознавство вторинної тваринницької сировини
 - Дорадництво в технології виробництва та переробки продукції тваринництва
 - Авторська продукція тваринного походження
 - Сучасні тенденції ринку тваринницької продукції
 - Технологічні засоби для реалізації технологічних процесів у тваринництві
 - Геліцекультура
 - Сировина для виробництва продукції тваринництва
 - Індустрія препаратів рослинного та тваринного походження
 - Технологічне обладнання для зберігання продукції тваринництва
 - Технологія органічної продукції
 - Основи технологій продукції тваринництва
 - Переробка та консервування м’яса молюсків
 
	







