Кафедра технологій тваринництва і птахівництва здійснює навчання студентів за наступними освітньо-професійними програмами:
Освітньо-професійна програма «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», «Кінологія», «Кінноспортивна індустрія та іпологія» спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» початкового (молодші бакалаври), першого (бакалаврського), а також другого (магістерського) рівнів вищої освіти.
Освітньо-професійна програма «Ветеринарна медицина» спеціальності 211 «Ветеринарна медицина» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти.
Основні навчальні дисципліни, закріплені за кафедрою:
Дисципліни за професійним напрямком:
технологія виробництва молока;
технологія виробництва яловичини;
технологія виробництва продукції свинарства;
технологія виробництва продукції вівчарства і козівництва;
технологія виробництва продукції кролівництва і звірівництва;
технологія виробництва продукції бджільництва;
технологія виробництва продукції птахівництва;
технологія кормів з основами кормовиробництва;
годівля сільськогосподарських тварин;
сучасні методи наукових досліджень;
інноваційні технології виробництва продукції тваринництва;
інноватика годівлі тварин, технологія кормів, комбікормів та кормових добавок;
технологія органічного виробництва продукції тваринництва;
роботизовані системи в тваринництві.
Дисципліни за вибором студентів:
основи виробництва продукції тваринництва;
поведінка коней в умовах сучасних технологій;
основа кормової бази для сільськогосподарських тварин;
документообіг у тваринництві;
спортивна іпологія;
годівля екзотичних тварин;
технологія вирощування водоплавної птиці.
ОПП «Кіннноспортивна індустрія та іпологія»:
кіннозаводство з основами етології;
технологічні аспекти використання коней
профілактика захворювання коней;
матеріально-технологічне забезпечення галузі конярства;
тренінг та випробування коней.
На кафедрі технологій тваринництва і птахівництва Державного біотехнологічного університету освітній процес через систему науково-методичних та педагогічних заходів спрямований на передачу, засвоєння, примноження і використання знань, умінь та інших компетентностей у студентів в галузях скотарства, свинарства, вівчарства, козівництва, птахівництва, конярства, бджільництва, кролівництва, хутрового звірівництва, біологічних й господарських особливостей сільськогосподарських тварин, їхньої продуктивності, характеристики основних порід та їх використання, відтворення стада, вирощування молодняку, годівлі та утримання тварин. Значну увагу приділяється інтенсифікації виробництва молока, м’яса, яєць і вовни на промисловій основі.
В процесі навчання на кафедрі використовуються сучасні інформаційні технології, які спрямовані на формування поглиблених знань з організації виробництва продукції тваринництва.