Освітньо-професійна програма «Процеси та обладнання систем охолодження й кондиціювання»

Рівень вищої освіти «бакалавр»
Інформація про ОППГарант освітньо-професійної програмиОсвітньо-професійна програмаНавчальні планиОпитуванняОбов'язкові освітні компонентиВибіркові освітні компоненти
Освітньо-професійна програма «Процеси та обладнання систем охолодження й кондиціювання» – це не просто набір дисциплін, це – путівка у світ інженерних інновацій!

У світі, де технології змінюються з шаленою швидкістю, а вимоги ринку праці стають дедалі вищими, ми готуємо фахівців, здатних не просто йти в ногу з часом, а й задавати темп розвитку цілих галузей.
Ми не просто вчимо здобувачів проектувати та модернізувати холодильне обладнання. Ми виховуємо лідерів, здатних комплексно розв’язувати складні завдання, впроваджувати енергоефективні та екологічно чисті технології. Наші випускники – це ті, хто завтра буде створювати “розумні” холодильні системи для харчової промисловості, проектувати системи кондиціювання для “зелених” будівель, розробляти інноваційні рішення для аграрного сектору.
Ми готуємо фахівців, які не бояться викликів, які вміють працювати в умовах швидкозмінного, багатофункціонального середовища. Ми даємо їм не лише знання, але й навички, необхідні для успішної кар’єри в сучасному світі.

Опис програми:

Освітньо-професійна програма «Процеси та обладнання систем охолодження й кондиціювання» спрямована на підготовку фахівців, здатних до комплексного розв’язання складних задач з проектування та удосконалення нового холодильного обладнання, модернізації і експлуатації існуючого обладнання систем охолодження та кондиціювання, що передбачає, впровадження енергоефективних та енергозберігаючих процесів та технологій в харчовій, переробній, кліматичній індустрії, аграрному секторі економіки.

Мета програми:

ОПП «Процеси та обладнання систем охолодження й кондиціювання” розроблена відповідно до місії та стратегії університету, спрямована на підготовку фахівців, здатних до комплексного розв’язання складних задач і проблем проектування нового та удосконалення, модернізації і експлуатації існуючого обладнання систем охолодження та кондиціювання.

Програма передбачає дослідження, впровадження енергоефективних та енергозберігаючих процесів та технологій в харчовій, переробній, холодильній, кліматичній індустрії, аграрному секторі економіки, що дасть змогу забезпечити високі вимоги ринку праці фахівцями нової формації, здатними працювати в умовах швидкозмінного, багатофункціонального середовища.

Семенюк Дмитро Павлович професор кафедри інтегрованих електротехнологій та енергетичного машинобудування ДБТУ

Гарант освітньо-професійної програми

СЕМЕНЮК Дмитро Павлович

кандидат економічних наук, доцент,
професор кафедри інтегрованих електротехнологій
та енергетичного машинобудування

Має 30 – річний стаж науково-педагогічної роботи.
Член Науково-методичної та Науково-технічної рад факультету енергетики, робототехніки та комп’ютерних технологій ДБТУ. Член громадської спілки «Холодильна асоціація України».

Напрям наукової діяльності пов’язаний з дослідженням процесів холодильної обробки харчових продуктів, вдосконаленням обладнання холодильної та кліматичної галузі з метою впровадження енергоефективних, енергозберігаючих та ресурсозберігаючих технологій.

Автор понад 200 тематичних публікацій за напрямом холодильні та кліматичні технології.

Керівник НДР № 54-23-24 ДП «Методичні рекомендації до заморожування курячих субпродуктів».

Автор чотирьох профільних підручників та посібників

  1. Семенюк Д.П. Технологічне холодильне обладнання : навч. посібник у 2 ч. Ч. 2 / Д. П. Семенюк, О. В. Петренко. – Х. : ХДУХТ, 2019. – 308 с.
  2. Семенюк Д.П. Технологічне холодильне обладнання : навч. посібник у 2 ч. Ч. 1 / Д. П. Семенюк, О. В. Петренко. – Х. : ХДУХТ, 2018. – 240 с.
  3. Семенюк Д.П. Технологічне холодильне обладнання. Розрахунки Електронний ресурс : навч. посібник / Д. П. Семенюк, О. В. Петренко. – Електрон. дані. – Х. : ХДУХТ, 2017.
  4. Семенюк Д.П. Холодильне обладнання: підручник: / Д. П. Семенюк, О. В. Петренко. – Х. : Світ Книг, 20 – 633 с.
Силабуси обов’язкових дисциплін
  1. Іноземна мова
  2. Історія української державності та громадянське суспільство
  3. Автоматизація теплотехнологічного обладнання
  4. Вища математика
  5. Вступ до фаху та академічна доброчесність
  6. Гідравлічні мережі
  7. Гідрогазодинаміка
  8. Експлуатація та обслуговування систем охолодження та кондиціювання
  9. Електрообладнання холодильних систем
  10. Комп’ютерне конструювання та автоматизоване проектування
  11. Комп’ютерні технології
  12. Кондиціювання повітря
  13. Математичні методи та моделі теплотехнологічних процесів та обладнання
  14. Метрологія та стандартизація
  15. Нарисна геометрія і комп’ютерна графіка
  16. Наука про матеріали
  17. Основи конструювання
  18. Система автоматизованого проектування Mathcad
  19. Тепломасообмін
  20. Теплофізичні основи низькотемпературних процесів та обладнання
  21. Теплотехнічні вимірювання та прилади
  22. Термодинаміка складних систем
  23. Технічна механіка
  24. Технологічне холодильне обладнання
  25. Українська мова за професійним спрямуванням
  26. Фізика
  27. Філософія
  28. Холодильні машини
  29. Холодильні технології
  30. Холодильні установки
Силабуси вибіркових дисциплін
  1. Інсталяція електрообладнання
  2. Інформатизація інженерної справи
  3. Допоміжне обладнання холодисльних систем
  4. Електротехнології та електроосвітлення
  5. Застосування холоду в різних галузях економіки
  6. Збереження біологічних об’єктів за допомогою низьких температур
  7. Зелена інженерія. Принципи сталого розвитку
  8. Конструкторсько-технологічне забеспечення теплотехнологічного обладнання
  9. Кріогенні системи та технології
  10. Моделювання нерівноважних процесів в системах охолодження та кондиціонування
  11. Монтаж побутового кондиціювання
  12. Монтаж. Діагностика. Ремонт обладнання холодильних систем
  13. Основи інженерної справи
  14. Основи нанобіотехнології
  15. Основи теплонасосної техніки
  16. Основи фото і відеомонтажу в презентаціях
  17. Прикладні програми підбору холодильного обладнання
  18. Системи моніторингу в холодильній та кліматичній галузі
  19. Сучасні холодильні агенти та теплоносії
  20. Теплові насоси
  21. Теплообмінне обладнання систем охолодження та кондиціонування
  22. Теплофізичні основи холодильних технологій
  23. Типові технологічні процеси агропромислових виробництв
  24. Управління інженерними проектами
  25. Хмарні технології в навчальному процесі
  26. Холод і тепло в житті людини
  27. Холодильні системи на СО2