ГРА «ЖИТТЄВИЙ КАПІТАЛ» ДЛЯ ОСВІТИ І ДОБРОБУТУ

«Життєвий Капітал»– це українська версія всесвітньо відомої гри Cash Flow бізнесмена-мільйонера Роберта Кійосакі. Адаптована під український менталітет гра вчить заробляти, аналізувати своє ставлення до грошей і грамотно ними розпоряджатися в різних життєвих ситуаціях.

30 жовтня 2021 року здобувачі факультету економічних відносин і фінансів спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» Державного біотехнологічного університету в черговий раз взяли участь у проведенні гри «Життєвий капітал», яка проходила на базі Харківського національного університету будівництва та архітектури. Ініціатором проведення циклу ділових ігор було Управління інноваційного розвитку та іміджевих проєктів за підтримки Харківської міської ради.

Безпосередню участь у проведенні тренінгу і симулятивної гри взяли викладачі кафедри фінансів, банківської справи та страхування Державного біотехнологічного університету Скоромна О.Ю, Нагаєва Г.О., Міщенко В.С., Морозова Г.С., які сформували команду зі студентів третього та четвертого курсів спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» і «Облік та оподаткування» та організували підготовчий етап для проведення повноцінної гри. Серед учасників команди були досвідчені гравці і ті, хто вперше вирішив визначити рівень своєї фінансової грамотності, випробувати свої сили і знання у набутті навичок управління фінансовими ресурсами.

Суть ситуативної гри «Життєвий капітал» полягає у тому, щоб показати, як можна раціонально або нераціонально розпоряджатися власними коштами. Гра „Життєвий капітал” – це сучасна та ефективна українська версія всесвітньо відомої гри Cash Flow, правила якої опираються на ті фінансові інструменти, які присутні у вітчизняній економіці.

За чотири години гравець умовно проживає 40 років власного фінансового життя. Кидаючи ігровий жереб та рухаючи фішки по ігровому полю, гравець стикається з такими ж фінансовими проблемами, якими наповнене людське життя в суспільстві. Гравці мають можливість скористатися, нехай умовними, але грошима, у даному випадку кредами. Користь, яку отримують учасники від гри, у багато разів перевершує всі очікування. Вона змінює мислення і дає навички, які допомагають формувати пасивний дохід.

Кафедра фінансів, банківської справи та страхування наголошує: «Бути фінансово грамотним – завжди актуально і ніколи не пізно!»

Г. Нагаєва, Г. Морозова