Вибіркові дисципліни

для студентів, які вступили до університету у 2023 році
IIІ курс, 2-й етапIIІ курс, 1-й етапII курс, 2-й етапII курс, 1-й етапI курсI курс, 201 Агрономія

Алгоритм IІ етапу вибору дисциплін для вивчення на 3 курсі:

  • Оберіть свою спеціальність
  • Ознайомтеся з переліком та силабусами навчальних дисциплін, які пропонуються для вивчення у 2025-2026 навчальному році.
  • Оберіть за допомогою Google-форми дисципліни  для вивчення

ІІ етап

201 «Агрономія»
Силабуси вибіркових дисциплін
  1. Карантин рослин
  2. Буряківництво
  3. Олійні, ефіроолійні, прядивні та наркотичні культури
  4. Діагностика та управління живленням рослин
  5. Біоенергетичні та лікарські культури
  6. Біологічне землеробство
  7. Основи геномної селекції рослин
  8. Загальна селекція рослин
  9. Генетика популяцій
  10. Сортознавство сільськогосподарських культур
  11. Генетичний аналіз рослин
  12. Спеціальна селекція овочевих культур
  13. Спеціальне овочівництво
  14. Ягідництво
  15. Товарознавство овочів, плодів та винограду
  16. Селекція овочевих, плодових, ягідних культур та винограду
  17. Розсадництво
  18. Сортовивчення овочевих культур
  19. Картографія ґрунтів
  20. Еколого-агрохімічна паспортизація та програмування врожаю
  21. Географія ґрунтів
  22. Методика крупномасштабного обстеження ґрунтів
  23. Управління живленням рослин в закритому ґрунті
  24. Ґрунтозахисне землеробство

Алгоритм I етапу вибору дисциплін для вивчення на 3 курсі:

  • Оберіть свою спеціальність
  • Ознайомтеся з переліком та анотаціями навчальних дисциплін, які пропонуються для вивчення у 2025-2026 навчальному році.
  • Оберіть за допомогою Google-форми 10 дисциплін для подальшого відбору (Етап ІІ)

Алгоритм IІ етапу вибору дисциплін для вивчення на 3 курсі:

  • Оберіть свою спеціальність
  • Ознайомтеся з переліком та силабусами навчальних дисциплін, які пропонуються для вивчення у 2025-2026 навчальному році.
  • Оберіть за допомогою Google-форми 5 дисциплін (6 – для 201) для вивчення

І етап

015 «Професійна освіта»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Історія професійної освіти
  2. Культура професійної освіти
  3. Дидактика професійної освіти
  4. Інноваційні методи навчання
  5. Основи академічної мобільності
  6. Наукова організація педагогічної освіти.
  7. Мотиваційне навчання
  8. Психологія особистості
  9. Медіаосвіта
  10. Комунікативні основи педагогіки
  11. Педагогічне управління та освітній маркетинг
  12. Фандрейзинг та організація проектної діяльності в закладах освіти
  13. Основи методичної роботи
  14. Теорія і методика навчання та виховання
  15. Самоорганізація особистості
  16. Основи менеджменту
  17. Електронний документообіг та захист інформації
  18. Європейський механізм захисту прав людини
  19. Системи технологій в аграрному секторі
  20. Національна безпека України
051 «Економіка» ОПП Економіка
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Геоекономіка
  2. Глобалізація і регіоналізація в міжнародних відносинах
  3. Глобальні логістичні системи
  4. Глобальні тренди міжнародних відносин
  5. Економіка логістичних систем
  6. Економічна демографія
  7. Міжнародна торгівля та зовнішньоторговельна політика
  8. Основи зовнішньоекономічної діяльності
  9. Статистичне забезпечення управління бізнес-процесами
  10. Облік і оподаткування суб’єктів малого підприємництва
  11. BAS- бухгалтерія
  12. Аналіз фінансової звітності
  13. Основи логістики в транспортній галузі
  14. Цифрова економіка
  15. Економіка природокористування
  16. Економіка сільського господарства
  17. Start-up економіка: теорія і практика
  18. Міжнародні економічні відносин та світове господарство
  19. Основи ціноутворення
  20. Оцінювання ринкової вартості економічних об’єктів
051 «Економіка» ОПП Економіка підприємства
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Харчові продукти: від білку до вітамінів
  2. Особисті фінанси
  3. Сервісологія
  4. Фальсифікація товарів
  5. Методи формування попиту
  6. Транспортно-складська логістика
  7. Фінансові ризики
  8. Екофінанси
  9. Особистий страховий захист та соціальні гарантії
  10. Фітнес та спортивне харчування
  11. Управління витратами
  12. Проектування бізнес-процесів підприємства
  13. Формування бізнес-моделі підприємства
  14. Міжнародна економіка
  15. Економічна безпека підприємства
  16. Оцінка результативності діяльності підприємства
  17. Економіка підприємств торговельного та ресторанного бізнесу
  18. Планування діяльності підприємства
  19. Бізнес-планування
  20. Антикризова діяльність підприємства
054 «Соціологія»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Національна безпека України
  2. Мотиваційний менеджмент
  3. Управління масовою свідомістю
  4. Лідерство та тренінги особистісного зростання
  5. Інформаційна безпека
  6. Ораторське мистецтво
  7. Соціологія постмодерну
  8. Соціологія девіантної поведінки
  9. Соціологія злочинності
  10. Соціологія масових комунікацій
  11. Соціометрія
  12. Політичний менеджмент
  13. Соціологія реклами
  14. Соціологія конфлікту
  15. Соціологія Інтернету
  16. Програмування соціологічних досліджень
  17. Соціологія міста
  18. Соціальна політика та соціальна інклюзія
  19. Соціологія війни
  20. Соціальна геронтологія
071 «Облік і оподаткування»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Нормативно-правове регулювання обліку
  2. Етика та професійна відповідальність бухгалтера
  3. Облік і оподаткування неприбуткових організацій
  4. Облікові технології бізнес-процесів
  5. Електронна податкова звітність
  6. Облік і аналіз в умовах ризику
  7. Облікове забезпечення планування діяльності підприємства
  8. Статистичне забезпечення управління бізнес-процесами
  9. Облік в електронній комерції
  10. Адміністрування податків і зборів
  11. Судово-бухгалтерська експертиза
  12. Облікова політика
  13. Облік суб’єктів малого підприємництва
  14. Облік у зарубіжних країнах
  15. Тайм-менеджмент
  16. Міжнародні економічні відносин та світове господарство
  17. Глобалізація і регіоналізація в міжнародних відносинах
  18. Міжнародна торгівля та зовнішньоторговельна політика
  19. Excel поглиблений
  20. Страховий захист бізнесу
072 «Фінанси, банківська справа та страхування»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Публічні закупівлі, тендери та система G-cloud
  2. Фінанси Real Estate (нерухомості)
  3. Фінансування StartUp та інноваційної діяльності
  4. Фінанси природокористування
  5. Майстерність фінансової безпеки та розвідки
  6. Фінанси аграрного бізнесу
  7. Фінанси індустрії гостинності
  8. Основи кредитування бізнесу
  9. Фінансові ризики
  10. Екофінанси
  11. Особистий страховий захист та соціальні гарантії
  12. Страховий захист бізнесу
  13. Ринок криптовалют
  14. Фінанси країн ЄС
  15. Тайм-менеджмент
  16. Фінансове та банківське право
  17. Відкриття власної справи
  18. Лідерство та нетворкінг
  19. Хмарні технології в навчальному процесі. Сервіси Google.
  20. Майстерність презентацій: секрети успішних проєктів
073 «Менеджмент»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Соціальний менеджмент
  2. Управління розвитком територій
  3. Проєктний аналіз
  4. Управління диверсифікацією виробничої діяльності підприємств
  5. Творче середовище професійної діяльності менеджера
  6. Маркетинговий супровід проєктів
  7. Економічна демографія
  8. Іміджелогія, риторика, ефективна комунікація
  9. Діловий туризм
  10. Ораторське мистецтво
  11. Особистий брендинг
  12. Фінанси країн ЄС
  13. Договірне право
  14. Облік і оподаткування суб’єктів малого підприємництва
  15. Трудове право
  16. Електронний документообіг та захист інформації
  17. Економіка сталого розвитку
  18. Основи кібербезпеки
  19. Глобалізація і регіоналізація в міжнародних відносинах
  20. Міжнародні парламентські організації
075 «Маркетинг»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Бізнес-переговори
  2. В2В маркетинг
  3. Копірайтинг
  4. Рекламний бізнес
  5. Маркетинг у малому бізнесі
  6. Instagram-mаркетинг
  7. Лідерство та партнерство у підприємницькій діяльності
  8. Психологія управління та бізнесу
  9. Договори у підприємницькій та аграрній діяльності
  10. Лідерство та тренінги особистісного зростання
  11. Основи фото і відеомонтажу в презентаціях
  12. Хмарні технології в навчальному процесі. Сервіси Google
  13. Кібербезпека в комп’ютерних системах
  14. Проєктування мобільних застосунків у Figma
  15. Хмарні офісні пакети
  16. Страховий захист бізнесу
  17. Автономна та командна робота
  18. Розвиток soft skills
  19. Організація та безпека дорожнього руху
  20. Українська кухня: історія та сучасні тренди
076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Ідентифікація напоїв
  2. Товари особистого призначання
  3. Квітково-декоративна продукція та аранжування
  4. Товарна інформація
  5. Товарна номенклатура ЗЕД
  6. Митні збори та тарифи
  7. Безпечність товарів
  8. Лідерство та партнерство у підприємницькій діяльності
  9. Копірайтинг
  10. Рекламний бізнес
  11. Маркетинг на В2В ринку
  12. Комерціалізація підприємницької ідеї
  13. Конфліктологія, теорія переговорів
  14. Транспортно-складська логістика
  15. Самоменеджмент
  16. Управління розвитком бізнесу в контексті європейської інтеграції
  17. Основи кредитування бізнесу
  18. Страховий захист бізнесу
  19. Соціальна відповідальність бізнесу
  20. Психологія управління та бізнесу
081 «Право»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Державне будівництво та місцеве самоврядування
  2. Практика цивільного судочинства
  3. Міжнародне та порівняльне трудове право
  4. Страхове право
  5. Інформаційне право
  6. Інвестиційне право
  7. Банківське право
  8. Правове вирішення трудових спорів
  9. Корпоративне право
  10. Судове право
  11. Захист права інтелектуальної власності
  12. Підприємницьке право
  13. Право соціального забезпечення
  14. Правове регулювання зовнішньоекономічної діяльності
  15. Правові основи правоохоронної діяльності
  16. Правові основи прокурорської діяльності
  17. Національна безпека України
  18. Митний контроль за переміщенням фізичних осіб через митний кордон
  19. Фінансове шахрайство і фішинг
  20. Лідерство та нетворкінг
101 «Екологія»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Економіка сталого розвитку
  2. Лісові породи у зеленій енергетиці
  3. Планування та використання територій для розвитку відновлювальних джерел енергії
  4. Фінанси природокористування
  5. Екофінанси
  6. Методи вимірювання параметрів НС
  7. Оцінка екологічних ризиків
  8. Озеленення населених міст
  9. Підготовка до міжнародних іспитів з англійської мови (KET, PET, FCE, IELTS).
  10. Екологія підприємств та ресурсозбереження
  11. Ботанічне різноманіття регіону
  12. Збереження біорізноманіття та хімічні речовини в ЄС
  13. Небезпечні речовини у харчових продуктах
  14. Відновлення трансформованих екосистем
  15. Альтернативна енергетика
  16. Охорона НС при застосуванні ЗЗР та добрив
  17. Біоенергетичні та лікарські культури
  18. Екотрофологія
  19. Методологія бізнес-планування
  20. Методика крупно масштабного обстеження ґрунтів
103 «Науки про землю»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Землевпорядкування та оцінка якості земель
  2. Охорона ґрунтів
  3. Агрометеорологія
  4. Методи вимірювання параметрів НС
  5. Оцінка екологічних ризиків
  6. Гідроекологія
  7. Основи управління проєктами
  8. Відновлення трансформованих екосистем
  9. Мікробіологія ґрунтів
  10. Методологія дослідження і діагностика ґрунтів
  11. Основи метрології та вимірювальних технологій
  12. Управління розвитком територій
  13. Геоекономіка
  14. Ландшафтна екологія
  15. Основи раціонального природокористування
  16. Підготовка до міжнародних іспитів з англійської мови (KET, PET, FCE, IELTS).
  17. Екологія підприємств та ресурсозбереження
  18. Географія ґрунтів
  19. Методика крупно масштабного обстеження ґрунтів
  20. Основи екологічної картографії
141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Технічний сервіс електрообладнання
  2. Техніка високих напруг
  3. Енергетичний аудит
  4. Енергоощадність та альтернативні джерела енергії
  5. Апарати керування і захисту
  6. Енергозбереження засобами промислового електропривода
  7. 3D моделювання
  8. Основи робототехніки
  9. Лідерство та тренінги особистісного зростання
  10. Іміджелогія, риторика, ефективна комунікація
  11. Cистема автоматизованого проектування Mathcad
  12. Підготовка до міжнародних іспитів з англійської мови (KET, PET, FCE, IELTS).
  13. Безпека життєдіяльності
  14. Теплотехніка та електротехніка
  15. Основи кібербезпеки
  16. Соціологія, соціальна безпека та соціальний захист
  17. Міжетнічні комунікації та євроінтеграція України
  18. Програмне забезпечення інженерної діяльності
  19. Мотиваційний менеджмент
  20. Автоматичні обчислення та візуалізація результатів в середовищі «Mathcad»
142 «Енергетичне машинобудування»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Конструкторсько-технологічне забезпечення теплотехнологічного обладнання
  2. Системи моніторингу в холодильній та кліматичній галузі
  3. Теплофізичні основи холодильних технологій
  4. Основи теплонасосної техніки
  5. Монтаж холодильного обладнання
  6. Сучасні холодильні агенти та теплоносії
  7. Холодильні системи на СО2
  8. Інсталяція електрообладнання холодильних систем
  9. Технології холодильного машинобудування
  10. Міжнародна стандартизація в інженерній діяльності
  11. Енергоощадність та альтернативні джерела енергії
  12. 3D моделювання
  13. Безпека харчових продуктів-запорука здоров’я відповідального споживача
  14. Іміджелогія, риторика, ефективна комунікація
  15. Основи екології
  16. Особистий страховий захист та соціальні гарантії
  17. Управління розвитком бізнесу в контексті європейської інтеграції
  18. Маркетинговий супровід проектів
  19. Основи робототехніки
  20. Лідерство та тренінги особистісного зростання
162 «Біотехнології та біоінженерія»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Геліцекультура
  2. Правознавство
  3. Психологія
  4. Міжетнічні комунікації та євроінтеграція України
  5. Радіобіологія та радіоекологія
  6. Біотехнологічні методи захисту рослин
  7. Біоенергетика в АПК
  8. Ембріоінженерна біотехнологія
  9. Біотехнологія очищення води та водопідготовка на підприємствах біотехнологічної промисловості
  10. Білкова інженерія та дизайн білків
  11. Молекулярна біологія
  12. Біоетика та фахова термінологія
  13. Біотехнологія переробки рослинної сировини
  14. Екологія підприємств
  15. Підготовка до міжнародних іспитів з англійської мови (KET, PET, FCE, IELTS).
  16. Лідерство та нетворкінг
  17. Основи комп’ютерного проектування
  18. Автоматичні обчислення та візуалізація результатів в середовищі «Mathcad»
  19. Онтогенез риб
  20. Акліматизація гідробіонтів
163 «Біомедична інженерія»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Промислова електроніка та мікросхемотехніка
  2. Метрологія та основи вимірювання
  3. Електротехніка та електромеханіка
  4. Нанофізика, наноматеріали та наноелектроніка
  5. Ергономіка технічних приладів та систем
  6. Підготовка до міжнародних іспитів з англійської мови (KET, PET, FCE, IELTS)
  7. Програмне забезпечення інженерної діяльності
  8. Політологія
  9. Основи термодинаміки і теплотехніки
  10. Мікроконтролери і мікропроцесори в БМІ та їх програмування
  11. Теоретичні основи автоматики та основи теорії керування
  12. Хімія та біохімія
  13. Біозахисит та біобезпека
  14. Веб дизайн
  15. Засоби біомедичних вимірювань
  16. Основи взаємодії фізичних полів з біооб’єктами
  17. Технічне забезпечення та методи клінічного лабораторного та інструментального дослідження
  18. Медична електроніка та моніторинг
  19. Біомедичні прилади, апарати
  20. Медична робототехніка
181 «Харчові технології» ОПП Технології зернопродуктів та зернові ресурси
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Основи організації бізнесу
  2. Українська кухні: історія та сучасні тренди
  3. Економічна демографія
  4. Харчові продукти: від білку до вітамінів
  5. Технологія веганських та вегетаріанських харчових продуктів
  6. Глобальні логістичні системи
  7. Організація технологічних процесів борошномельного виробництва
  8. Майстерність фінансової безпеки та розвідки
  9. Хмарні технології в навчальному процесі. Сервіси Google.
  10. Сучасні технології національних хлібобулочних виробів
  11. Геоекономіка
  12. Адміністративний менеджмент
  13. Маркування харчових продуктів ‒ як читати етикетки
  14. Сучасні тренди пакування харчових продуктів
  15. Основи хлібопекарського мистецтва
  16. Біотехнологічні процеси у зернопереробній галузі
  17. Автоматизація виробничих процесів та мікропроцесорні системи управління в зернопереробній галузі
  18. Food Technologies (Харчові технології)
  19. Зернові ресурси
  20. Екотрофологія
181 «Харчові технології» ОПП Харчові технології продуктів з рослинної сировини та молока для підприємств харчового бізнесу
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Організація малого бізнесу
  2. Основи бізнесу і підприємницької діяльності
  3. Відкриття власної справи
  4. Безпека в надзвичайних ситуаціях
  5. Хімія навколо нас
  6. Фальсифікація товарів
  7. Маркування харчових продуктів ‒ як читати етикетки
  8. Основи генетичної інженерії
  9. Ораторське мистецтво
  10. Здорове харчування
  11. Біологічно активні речовини харчових продуктів
  12. Технологія сиру: види, особливості виробництва, якість
  13. Сучасні напої: види, користь та небезпека
  14. Мікробіологія продуктів з рослинної сировини та молока
  15. Технологічне обладнання та автоматизація виробничих процесів переробки рослинної сировини і молока
  16. Роль харчування в процесах життєдіяльності
  17. Технологія веганських та вегетаріанських харчових продуктів
  18. Крупи, снеки, пластівці
  19. Небезпечні речовини у харчових продуктах
  20. Сучасні тренди пакування харчових продуктів
181 «Харчові технології» ОПП Технології харчових продуктів тваринного походження
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Мікробіологія м’яса та м’ясопродуктів
  2. Технологічне обладнання та автоматизація виробничих процесів переробки м’яса
  3. Нетрадиційний ресурсний потенціал м’ясопереробної галузі
  4. Глобальні Food тренди в мясній промисловості
  5. Нормативно-правова база харчової промисловості
  6. Маркування харчових продуктів ‒ як читати етикетки
  7. Сучасні тренди пакування харчових продуктів
  8. Особливості формування кольору, смаку та аромату харчових продуктів
  9. Фітнес та спортивне харчування
  10. Безпека харчових продуктів-запорука здоров’я відповідального споживача
  11. Їжа майбутнього: програми здорового харчування
  12. Дивовижний світ харчових продуктів
  13. Технологія веганських та вегетаріанських харчових продуктів
  14. Фальсифікація товарів
  15. Особисті фінанси
  16. Захист прав споживачів
  17. Тайм-менеджмент
  18. Відкриття власної справи
  19. Роль харчування в процесах життєдіяльності
  20. Хмарні технології в навчальному процесі. Сервіси Google
181 «Харчові технології» ОПП Харчові технології в ресторанній індустрії
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Основи організації бізнесу
  2. Фінансування StartUp та інноваційної діяльності
  3. Cистема автоматизованого проектування Mathcad
  4. Хмарні технології в навчальному процесі. Сервіси Google.
  5. Захист прав споживачів
  6. Особистий брендинг
  7. Безпека в надзвичайних ситуаціях
  8. Технологічне обладнання та автоматизація виробничих процесів
  9. Бухгалтерский облік
  10. Технології крафтових виробництв
  11. Сенсорна оцінка харчової продукції
  12. Моделювання та візуалізація закладів ресторанної індустрії
  13. Фітнес та спортивне харчування
  14. Їжа майбутнього: програми здорового харчування
  15. Харчові продукти: від білку до вітамінів
  16. Маркування харчових продуктів ‒ як читати етикетки
  17. Основи хлібопекарського мистецтва
  18. Сучасні тренди пакування харчових продуктів
  19. Технологія веганських та вегетаріанських харчових продуктів
  20. Основи бізнесу і підприємницької діяльності
181 «Харчові технології» ОПП Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Основи організації бізнесу
  2. Українська кухні: історія та сучасні тренди
  3. Екотрофологія
  4. Харчові продукти: від білку до вітамінів
  5. Технологія веганських та вегетаріанських харчових продуктів
  6. Крупи, снеки, пластівці
  7. Організація технологічних процесів борошномельного виробництва
  8. Майстерність фінансової безпеки та розвідки
  9. Хмарні технології в навчальному процесі. Сервіси Google.
  10. Сучасні технології національних хлібобулочних виробів
  11. Зернові ресурси
  12. Глобальні логістичні системи
  13. Маркування харчових продуктів ‒ як читати етикетки
  14. Сучасні тренди пакування харчових продуктів
  15. Основи хлібопекарського мистецтва
  16. Мікробіологія хлібопекарного, кондитерського та макаронного виробництв
  17. Основи наукових досліджень
  18. Мистецтво виготовлення та декорування кондитерських виробів і десертів
  19. Технологічне обладнання та автоматизація виробничих процесів хлібопекарської, кондитерської, макаронної і харчоконцентратної індустрії
  20. Функціональні хлібопродукти і кондитерські вироби
187 «Деревообробні та меблеві технології»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Моделювання деталей меблевих виробів
  2. Моделювання меблевих виробів
  3. Геоінформаційні системи у садово-парковому господарстві
  4. Лісознавство
  5. Лідерство та тренінги особистісного зростання
  6. Ландшафтна графіка
  7. Інтродукція та адаптація декоративних рослин
  8. Антикризове управління
  9. Менеджмент стартапів
  10. Проектування підприємств лісогосподарського комплексу
  11. Озеленення населених місць
  12. Образотворча грамота
  13. Лісове насінництво і розсадники
  14. Ландшафтна таксація
  15. Аранжування
  16. Реставрація та реконструкція садово-паркових об’єктів
  17. Парколісовпорядкування
  18. Декоративні рослини закритого ґрунту
  19. Управління ланцюгами поставок
  20. Геодезичні роботи при землеустрої
193 «Геодезія та землеустрій»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Основи просторового планування та використання території громад
  2. Оцінка завданої шкоди та збитків земельно-майновому комплексу
  3. Ландшафтознавство в землеустрої
  4. Геодезичні роботи при землеустрої
  5. Проєктування лісомеліоративних комплексів
  6. Геоінформаційні системи у садово-парковому господарстві
  7. Реставрація виробів з деревини
  8. Start-up економіка: теорія і практика
  9. Основи економіки
  10. Екологічне ландшафтознавство
  11. Основи раціонального природокористування
  12. Лісозахист
  13. Картографія ґрунтів
  14. Географія ґрунтів
  15. Методика обстеження ґрунтів
  16. Озеленення населених місць
  17. Біологічне землеробство
  18. Моделювання деталей меблевих виробів
  19. Моделювання меблевих виробів
  20. Інформаційна безпека
204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Технологія органічної продукції
  2. Хейдлинг
  3. Технологія вирощування водоплавної птиці
  4. Біотехнологія переробки рослинної сировини
  5. Технологічне обладнання для зберігання продукції тваринництва
  6. Мисливські породи собак та їх використання
  7. Спортивна Іпологія
  8. Переробка та консервування м‘яса моллюсків
  9. Генна інженерія та ембріональна технологія в тваринництві
  10. Годівля екзотичних тварин
  11. Безпека харчових продуктів-запорука здоров’я відповідального споживача
  12. Облік і оподаткування суб’єктів малого підприємництва
  13. Відкриття власної справи
  14. Етологія з основами зоопсихології
  15. Хмарні технології в навчальному процесі. Сервіси Google
  16. Правознавство
  17. Психологія
  18. Експериментальні основи хімічних методів аналізу сільськогосподарської продукції
  19. Міжетнічні комунікації та євроінтеграція України
  20. Гігієна праці та санітарія
205 «Лісове господарство»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Проектування підприємств лісогосподарського та садово-паркового комплексу
  2. Лісозахист
  3. Озеленення населених місць
  4. Цифрові технології неруйнівного контролю деревини
  5. Обладнання та технологія виробництва твердого біопалива
  6. Рекреаційне лісівництво
  7. Декоративні рослини закритого ґрунту
  8. Інтродукція та адаптація декоративних рослин
  9. Деревообробні верстати
  10. Технології та обладнання лісогосподарських робіт
  11. Ландшафтознавство в землеустрої
  12. Геодезичні роботи при землеустрої
  13. Проєктування лісомеліоративних комплексів
  14. Проєктування лісопильних підприємств
  15. Логіка та теорія аргументації
  16. Безпека життєдіяльності
  17. Підготовка до міжнародних іспитів з англійської мови (KET, PET, FCE, IELTS)
  18. Стійкість та продуктивність лісів
  19. Історія розвитку лісової типології
  20. Лісорозведення
206 «Садово-паркове господарство»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Геоінформаційні системи у садово-парковому господарстві
  2. Моніторинг шкідників декоративних рослин
  3. Інтродукція та адаптація декоративних рослин
  4. Ландшафтна графіка
  5. Лісознавство
  6. Ландшафтна таксація
  7. Проектування підприємств лісогосподарського та садово-паркового комплексу
  8. Лісозахист
  9. Цифрові технології неруйнівного контролю деревини
  10. Декоративні рослини закритого ґрунту
  11. Ландшафтознавство в землеустрої
  12. Геодезичні роботи при землеустрої
  13. Проєктування лісомеліоративних комплексів
  14. Деревообробні верстати
  15. Технології та обладнання лісогосподарських робіт
  16. Проєктування лісопильних підприємств
  17. Логіка та теорія аргументації
  18. Безпека життєдіяльності
  19. Підготовка до міжнародних іспитів з англійської мови (KET, PET, FCE, IELTS).
  20. Біоніка рослин
207 «Водні біоресурси та аквакультура»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Онтогенез риб
  2. Акліматизація гідробіонтів
  3. Правознавство
  4. Біотехнологія очищення води та водопідготовка на підприємствах
  5. Ембріоінженерна біотехнологія
  6. Підготовка до міжнародних іспитів з англійської мови (KET, PET, FCE, IELTS).
  7. Молекулярна біологія
  8. Геліцекультура
  9. Спортивна іпологія
  10. Племінна робота у рибництві
  11. Екологія підприємств
  12. Технологія вирощування водоплавної птиці
  13. Лідерство та нетворкінг
  14. Основи комп’ютерного проектування
  15. Правове регулювання благополуччя тварин
  16. Народна традиція в архітектурі України XIХ – ХХ ст.
  17. Маркування харчових продуктів ‒ як читати етикетки
  18. Глобалізація і регіоналізація в міжнародних відносинах
  19. Переробка та консервування м’яса молюсків
  20. Біотехнологія переробки рослинної сировини
211 «Ветеринарна медицина»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Англійська мова для ветеринарів з поглибленим вивченням термінології
  2. Відкриття власної справи
  3. Розведення та використання продукції страусів
  4. Годівля екзотичних тварин
  5. Генетика у тваринництві
  6. Клінічна ветеринарна фармакологія і фармація
  7. Загальна фармакогнозія
  8. Паразитарні хвороби риб, бджіл та хутрових звірів
  9. Паразитарні хвороби екзотичних тварин
  10. Особливості незаразних, інвазійних та інфекційних хвороб дрібних тварин
  11. Правове регулювання благополуччя тварин
  12. Гігієна коней
  13. Анатомія кролика
  14. Гістологічна техніка і методи морфологічних досліджень
  15. Ветеринарна цитопатологія
  16. Імунопатологія у тварин
  17. Кріоветеринарія
  18. Фізіологія та етологія птахів
  19. Фізіологія та етологія риб
  20. Клінічна патофізіологія тварин
241 «Готельно-ресторанна справа»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Світові традиції та культура сервісу
  2. Дизайн у готельному та ресторанному бізнесі
  3. Винний етикет
  4. Ідентифікація напоїв
  5. Товари особистого призначання
  6. Квітково-декоративна продукція та аранжування
  7. Товарна номенклатура ЗЕД
  8. Лідерство та партнерство у підприємницькій діяльності
  9. Копірайтинг
  10. Рекламний бізнес
  11. Маркетинг на В2В ринку
  12. Міжнародний туристичний бізнес
  13. Комерціалізація підприємницької ідеї
  14. Гастрономічна культура, як засіб комунікацій
  15. Food plating: харчовий дизайн
  16. Українська кухня: історія та сучасні тренди
  17. Крафтові технології м’ясних продуктів
  18. Особливості формування кольору, смаку та аромату харчових продуктів
  19. Конфліктологія, теорія переговорів
  20. Психологія управління та бізнесу
242 «Туризм»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Сучасні методи просування віртуального туристичного продукту
  2. Управління витратами в туризмі
  3. Регіональні моделі організації туризму
  4. Медичний туризм та курортна справа
  5. Розвиток туристичних дестинацій
  6. Керівництво туристичним офісом
  7. Міжнародний туристичний бізнес
  8. Конкурентоспроможність туристичної фірми
  9. Економічна безпека туристичної фірми
  10. Мистецтво самостійної подорожі
  11. Винний та гастрономічний туризм: світовий досвід для України
  12. MICE-туризм
  13. Сільський зелений туризм
  14. Рекламний бізнес
  15. В2В маркетинг
  16. Лідерство та партнерство у підприємницькій діяльності
  17. Українська кухня: історія та сучасні тренди
  18. Комерціалізація підприємницької ідеї
  19. Лідерство та тренінги особистісного зростання
  20. Архітектурні дива давнини, сучасності та майбутнього
275 «Транспортні технології»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Планування діяльності транспортних підприємств
  2. Професійна термінологія на транспорті
  3. Міжнародна термінологія у логістиці
  4. Мобільні засоби в агропромисловому комплексі
  5. Технологія переробки і зберігання сільськогосподарських культур
  6. Управління розвитком бізнесу в контексті європейської інтеграції
  7. Засоби технічного сервісу в автотранспортній галузі
  8. Діагностування автомобілів і тракторів
  9. Геоекономіка
  10. Глобалізація і регіоналізація в міжнародних відносинах
  11. Глобальні логістичні системи
  12. Глобальні тренди міжнародних відносин
  13. Економіка логістичних систем
  14. Економічна демографія
  15. Міжнародна торгівля та зовнішньоторговельна політика
  16. Основи зовнішньоекономічної діяльності
  17. Джерела теплової енергії та енергетичні ресурси.
  18. Теплоенергетичні установки
  19. Біоенергетика
  20. Комерціалізація підприємницької ідеї
281 «Публічне управління та адміністрування»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Соціальний менеджмент
  2. Проєктний аналіз
  3. Управління диверсифікацією виробничої діяльності підприємств
  4. Управління командоутворенням
  5. Лідерство та нетворкінг
  6. Бізнес-планування
  7. Всесвітня спадщина ЮНЕСКО
  8. Іміджелогія, риторика, ефективна комунікація
  9. Діловий туризм
  10. Економічна демографія
  11. Особистий брендинг
  12. Фінанси країн ЄС
  13. Договірне право
  14. Облік і оподаткування суб’єктів малого підприємництва
  15. Трудове право
  16. Особливості культури іміджу
  17. Економіка сталого розвитку
  18. Основи кібербезпеки
  19. Глобалізація і регіоналізація в міжнародних відносинах
  20. Міжнародні парламентські організації
292 «Міжнародні економічні відносини»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Харчові продукти: від білку до вітамінів
  2. Особисті фінанси
  3. Сервісологія
  4. Фальсифікація товарів
  5. Методи формування попиту
  6. Транспортно-складська логістика
  7. Фінансові ризики
  8. Екофінанси
  9. Особистий страховий захист та соціальні гарантії
  10. Фітнес та спортивне харчування
  11. Міжнародні організації в системі міжнародних економічних відносин
  12. Транснаціональні корпорації
  13. Сучасний міжнародний бізнес
  14. Міжнародні валютно-фінансові відносини в епоху цифрових технологій
  15. Зовнішня торгівля та економічна політика країн
  16. Європейська інтеграція України
  17. Кон’юнктура міжнародних ринків
  18. Міжнародна економічна безпека
  19. Пропаганда та маніпуляції у міжнародному просторі
  20. Ризик-менеджмент у міжнародному бізнесі

Алгоритм IІ етапу вибору дисциплін для вивчення на 2 курсі:

  • Оберіть свою спеціальність
  • Ознайомтеся з переліком та силабусами навчальних дисциплін, які пропонуються для вивчення у 2024-2025 навчальному році.
  • Оберіть за допомогою Google-форми 5 дисциплін для вивчення

ІI етап

Алгоритм I етапу вибору дисциплін для вивчення на 2 курсі:

  • Оберіть свою спеціальність
  • Ознайомтеся з переліком та анотаціями навчальних дисциплін, які пропонуються для вивчення у 2024-2025 навчальному році.
  • Оберіть за допомогою Google-форми 10 дисциплін для подальшого відбору (Етап ІІ)

Алгоритм IІ етапу вибору дисциплін для вивчення на 2 курсі:

  • Оберіть свою спеціальність
  • Ознайомтеся з переліком та силабусами навчальних дисциплін, які пропонуються для вивчення у 2024-2025 навчальному році.
  • Оберіть за допомогою Google-форми 5 дисциплін для вивчення

І етап

015 «Професійна освіта»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Основи інформаційної безпеки
  2. Прикладні комп’ютерні технології
  3. Сучасні технології національних хлібобулочних виробів
  4. Використання машин і агрегатів в агропромисловому виробництві
  5. Організація технологічних процесів борошномельного виробництва
  6. Вікова та педагогічна психологія
  7. Інженерна психологія
  8. Психологія особистості
  9. Психогенетика
  10. Психологія управління
  11. Менеджмент професійної освіти
  12. Освітні вимірювання та педагогічний моніторинг
  13. Основи освітології
  14. Проф. зростання траєкторії освіти та агровиробництва
  15. Супервізія і коучинг в освіті
  16. Інформаційні технології в освіті
  17. Політика професійної освіти
  18. Адаптивна педагогіка
  19. Творча педагогіка в професійній освіті
  20. Педагогічне спілкування викладача професійної освіти
051 «Економіка» ОПП Економіка
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Excel поглиблений
  2. Фінансове шахрайство і фішинг
  3. Майстерність презентацій: секрети успішних проєктів
  4. Діловий туризм
  5. Міжетнічні комунікації та євроінтеграція України
  6. Податкова грамотність
  7. Економічна політика
  8. Економіка якості
  9. Поведінкова економіка
  10. Управління розвитком бізнесу в контексті європейської інтеграції
  11. Транспорт та ресурсозберігаючі технології
  12. Екологічне землеробство
  13. Нормативна та експертна грошова оцінка землі
  14. 3D моделювання
  15. Основи комп’ютерного проектування
  16. Аграрна політика
  17. Основи продовольчої безпеки
  18. Глобалізація та європейська інтеграція
  19. Глобальна економіка
  20. Організація технологічних процесів переробних і харчових виробництв
051 «Економіка» ОПП Економіка підприємства
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Excel поглиблений
  2. Фінансове шахрайство і фішинг
  3. Майстерність презентацій: секрети успішних проєктів
  4. Діловий туризм
  5. Міжетнічні комунікації та євроінтеграція України
  6. Офісне діловодство
  7. Податкова грамотність
  8. Візуальна аналітика
  9. Креативний облік у сучасному бізнесі
  10. Економічна політика
  11. Бізнес-переговори
  12. Основи цифрової економіки
  13. Управління розвитком бізнесу в контексті європейської інтеграції
  14. Основи теорій систем і управління
  15. Транспорт та ресурсозберігаючі технології
  16. Транспортно-складська логістика
  17. Екологічне землеробство
  18. Нормативна та експертна грошова оцінка землі
  19. 3D моделювання
  20. Основи комп’ютерного проектування
054 «Соціологія»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Соціологія права
  2. Гендерна соціологія
  3. Державне та регіональне управління
  4. Емоційний інтелект
  5. Міжетнічні комунікації та євроінтеграція України
  6. Етносоціологія
  7. Захист прав споживачів
  8. Інформаційна безпека
  9. Національна безпека України
  10. Менеджмент стартапів
  11. Мотиваційний менеджмент
  12. Ораторське мистецтво
  13. Основи соціального партнерства
  14. Міжнародні парламентські організації
  15. Соціальна мобільність в сучасному світі
  16. Соціологічні дослідження соціальних проблем
  17. Соціологія громадської думки
  18. Соціологія молоді
  19. Соціологія моралі
  20. Соціологія релігії та релігійних процесів
071 «Облік і оподаткування»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Особистий страховий захист та соціальні гарантії
  2. Фінансове шахрайство і фішинг
  3. Excel поглиблений
  4. Майстерність презентацій: секрети успішних проєктів
  5. Офісне діловодство
  6. Візуальна аналітика
  7. Креативний облік у сучасному бізнесі
  8. Податкова грамотність
  9. Бізнес-переговори
  10. Управління розвитком бізнесу в контексті європейської інтеграції
  11. Основи цифрової економіки
  12. Інформаційна безпека
  13. Трудове право
  14. Ораторське мистецтво
  15. Лідерство та тренінги особистісного зростання
  16. Самоменеджмент
  17. Організація, нормування і оплата праці
  18. Захист прав споживачів
  19. Сервісологія
  20. Товарознавство
072 «Фінанси, банківська справа та страхування»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Податкові системи країн ЄС
  2. Фіскальна політика
  3. Грошово-кредитні системи зарубіжних країн
  4. Міжнародні розрахунки і валютні операції
  5. Публічні фінанси
  6. Фінанси країн ЄС
  7. Фінансове шахрайство і фішинг
  8. Страхова культура
  9. Особисті фінанси
  10. Ринок Форекс (Forex)
  11. Основи інвестування у бізнес-середовищі
  12. Вища математика для фінансистів
  13. ІТ право
  14. Правові засади використання технології розподіленого реєстру (блокчейн)
  15. Візуальна аналітика
  16. Еxсel поглиблений
  17. Основи управління проектами
  18. Інтернет-технології в бізнесі (для економ. спец.)
  19. Автоматичні обчислення та візуалізація результатів в середовищі «Mathcad»
  20. Основи біотехнологій
073 «Менеджмент»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Логіка та теорія аргументації
  2. Управління масовою свідомістю
  3. Гендерні студії
  4. Управління конфліктами
  5. Політологія
  6. Excel поглиблений
  7. Екологія підприємств
  8. Інтелектуальний аналіз даних
  9. Основи інвестування у бізнес-середовищі
  10. Ораторське мистецтво
  11. Менеджмент стартапів
  12. Державне та регіональне управління
  13. Правові засади використання технології розподіленого реєстру (блокчейн)
  14. Фінансове та банківське право
  15. Економічна політика
  16. Економіка підприємництва
  17. Енергетичний менеджмент
  18. Страховий захист бізнесу
  19. Захист прав споживачів
  20. Фінансова грамотність
075 «Маркетинг»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Сервісологія
  2. Товарознавство та експертиза харчових продуктів
  3. Освітній туризм та освітня мобільність
  4. Виставкова діяльність
  5. Мотиваційний менеджмент
  6. Управління розвитком бізнесу в контексті європейської інтеграції
  7. Офісне діловодство
  8. Майстерність презентацій: секрети успішних проєктів
  9. Основи дизайну в рекламі
  10. Особистий брендинг
  11. Методи формування попиту
  12. Логіка та теорія аргументації
  13. Основи кібербезпеки
  14. Ораторське мистецтво
  15. Фінансове шахрайство і фішинг
  16. Start-up економіка: теорія і практика
  17. Дивовижний світ харчових продуктів
  18. Управління конфліктами
  19. Лідерство та тренінги особистісного зростання
  20. Відкриття власної справи
076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Ринок криптовалют
  2. Основи інвестування у бізнес-середовищі
  3. Фінансове шахрайство і фішинг
  4. Сервісологія
  5. Митний контроль за переміщенням фізичних осіб через митний кордон
  6. Майстерність презентацій: секрети успішних проєктів
  7. Основи дизайну в рекламі
  8. Особистий брендинг
  9. Методи формування попиту
  10. Діловий туризм
  11. Освітній туризм та освітня мобільність
  12. Екологічний туризм
  13. Ораторське мистецтво
  14. Офісне діловодство
  15. Start-up економіка: теорія і практика
  16. Бізнес-переговори
  17. Управління ланцюгами поставок
  18. Логіка та теорія аргументації
  19. Основи фото і відеомонтажу в презентаціях
  20. Самоменеджмент
081 «Право»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Основи менеджменту
  2. Електронний документообіг та захист інформації
  3. Організація та безпека дорожнього руху
  4. Правові основи цифрової та інформаційної безпеки
  5. Захист персональних даних
  6. Самоменеджмент
  7. Правове забезпечення національної безпеки
  8. Основи фото і відеомонтажу в презентаціях
  9. Безпека в надзвичайних ситуаціях
  10. Міжнародні парламентські організації
  11. Військове право
  12. Сімейне право
  13. Управління масовою свідомістю
  14. Медіація в професійній діяльності юриста
  15. Договори у підприємницькій та аграрній діяльності
  16. Захист прав споживачів
  17. Правове регулювання підприємницької діяльності
  18. Лідерство та тренінги особистісного зростання
  19. Основи зовнішньоекономічної діяльності
  20. Конфліктологія, теорія переговорів
101 «Екологія»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Аналітична хімія
  2. Екологічне землеробство
  3. Еколого-біологічне рослинництво
  4. Екологічний туризм
  5. Геоінформаційні системи та бази даних
  6. Охорона та захист природних ресурсів
  7. Зоопарки і океанаріуми
  8. Гідроекологія
  9. Політологія
  10. Основи прикордонного екологічного контролю
  11. Методологія дослідження і діагностика ґрунтів
  12. Експериментальні основи хімічних методів аналізу сільськогосподарської продукції
  13. Карантин рослин
  14. Фітосанітарний моніторинг
  15. Методи аналізу біооб’єктів
  16. Ландшафтознавство
  17. Лісові породи у зеленій енергетиці
  18. Основи метрології та вимірювальних технологій
  19. Відновлення трансформованих екосистем
  20. Менеджмент
103 «Науки про землю»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Аналітична хімія
  2. Екологічне землеробство
  3. Еколого-біологічне рослинництво
  4. Екологічний туризм
  5. Геоінформаційні системи та бази даних
  6. Охорона та захист природних ресурсів
  7. Зоопарки і океанаріуми
  8. Гідроекологія
  9. Політологія
  10. Основи прикордонного екологічного контролю
  11. Методологія дослідження і діагностика ґрунтів
  12. Експериментальні основи хімічних методів аналізу сільськогосподарської продукції
  13. Карантин рослин
  14. Фітосанітарний моніторинг
  15. Методи аналізу біооб’єктів
  16. Ландшафтознавство
  17. Лісові породи у зеленій енергетиці
  18. Основи метрології та вимірювальних технологій
  19. Відновлення трансформованих екосистем
  20. Менеджмент
123 «Комп’ютерна інженерія»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Політологія
  2. Міжетнічні комунікації та євроінтеграція України
  3. Електронна комерція та публічні закупівлі
  4. Еxсel поглиблений
  5. Фінансове шахрайство і фішинг
  6. Автоматизовані технологічні процеси
  7. Страхова культура
  8. Особисті фінанси
  9. Проєктування баз даних
  10. Ринок криптовалют
  11. Програмне забезпечення інженерної діяльності
  12. Теорія кодування
  13. Основи комп’ютерних мереж
  14. Математичні методи обробки інформації
  15. Основи управління проєктами
  16. Основи тестування програмного забезпечення
  17. Інтелектуальний аналіз даних (Data Mining)
  18. Основи web-розробки
  19. Комп’ютерне проектування
  20. Історія українського війська
125 «Кібербезпека»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Політологія
  2. Міжетнічні комунікації та євроінтеграція України
  3. Електронна комерція та публічні закупівлі
  4. Еxсel поглиблений
  5. Фінансове шахрайство і фішинг
  6. Автоматизовані технологічні процеси
  7. Страхова культура
  8. Особисті фінанси
  9. Проєктування баз даних
  10. Ринок криптовалют
  11. Програмне забезпечення інженерної діяльності
  12. Теорія кодування
  13. Основи комп’ютерних мереж
  14. Математичні методи обробки інформації
  15. Основи управління проєктами
  16. Основи тестування програмного забезпечення
  17. Інтелектуальний аналіз даних (Data Mining)
  18. Основи web-розробки
  19. Комп’ютерне проектування
  20. Історія українського війська
131 «Прикладна механіка»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Інженерна екологія
  2. Харчові продукти: від білку до вітамінів
  3. Основи інформаційної безпеки
  4. Excel поглиблений
  5. Особисті фінанси
  6. Майстерність презентацій: секрети успішних проєктів
  7. Мотиваційний менеджмент
  8. Економіка підприємництва
  9. Start-up економіка: теорія і практика
  10. Теплотехніка та електротехніка
  11. 3D моделювання
  12. Електропривод типових установок
  13. Автоматичні обчислення та візуалізація результатів в середовищі «Mathcad»
  14. Інтегровані технології обробки матеріалів у машинобудуванні
  15. Механотроніка та робототехніка
  16. Організація технологічних процесів борошномельного виробництва
  17. Основи комп’ютерного проектування
  18. Основи метрології та вимірювальних технологій
  19. Конструктивні матеріали харчового машинобудування
  20. Web-дизайн (UI / UX) (передумова – засвоєння обов’язкових компонент першого курсу)
133 «Галузеве машинобудування» – ОПП Галузеве машинобудування
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Основи метрології та вимірювальних технологій
  2. Економіка підприємництва
  3. Логістичне забезпечення використання паливо-мастильних матеріалів
  4. Start-up економіка: теорія і практика
  5. Програмне забезпечення інженерної діяльності
  6. Майстерність презентацій: секрети успішних проєктів
  7. Автоматичні обчислення та візуалізація результатів в середовищі «Mathcad»
  8. Базові сучасні технологічні процеси виготовлення деталей сільгосптехніки прогресивними методами обробки металів тиском (штампування, пресування, холодне видавлювання, профілювання та інш.)
  9. Технічна експлуатація та ремонт транспортних засобів
  10. Експлуатація та обслуговування машин
  11. Інтегровані технології обробки матеріалів у машинобудуванні
  12. Мехатроніка машин та агрегатів
  13. Монтаж та ТО машин для тваринництва
  14. Особливості термічної обробки металів та сплавів в автомобілебудуванні
  15. Сучасне матеріалознавство, як основа інженерії
  16. Вібрація у виробах
  17. Сучасні методи досліджень властивостей та структури матеріалів
  18. Технології зварювання та споріднених процесів
  19. Утилізація і рециклінг транспортних засобів (Техніки АПК)
  20. Чисельне моделювання механічних процесів
133 «Галузеве машинобудування» – ОПП Інженерія переробних і харчових виробництв
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Механотроніка та робототехніка
  2. Основи інформаційної безпеки
  3. Економіка підприємництва
  4. Крупи, снеки, пластівці
  5. Start-up економіка: теорія і практика
  6. Конструктивні матеріали харчового машинобудування
  7. Організація процесів переробних і харчових виробництв
  8. Основи комп’ютерного проектування
  9. Web-дизайн (UI / UX)
  10. Програмне забезпечення інженерної діяльності
  11. Електропривод типових установок
  12. Інженерна екологія
  13. Організація технологічних процесів борошномельного виробництва
  14. Основи метрології та вимірювальних технологій
  15. Теплотехніка та електротехніка
  16. Базові сучасні технологічні процеси виготовлення деталей
  17. Excel поглиблений
  18. Майстерність презентацій: секрети успішних проєктів
  19. Автоматичні обчислення та візуалізація результатів в середовищі «Mathcad»
  20. Мотиваційний менеджмент
141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Відновлювані джерела енергії
  2. Сонячна енергетика домогосподарств
  3. Джерела енергії
  4. Низьковольтне електротехнічне устаткування
  5. Основи комп`ютерних мереж
  6. Міжетнічні комунікації та євроінтеграція України
  7. Електрифіковані машини та обладнання
  8. Start-up економіка: теорія і практика
  9. Електропривод типових установок
  10. Інтелектуальний аналіз даних (Data Mining)
  11. Основи соціального партнерства
  12. Майстерність презентацій: секрети успішних проєктів
  13. Особистий брендинг
  14. Захист інформації в комп’ютерних мережах
  15. Національна безпека України
  16. Гендерні студії
  17. Проєктування баз даних
  18. Теорія кодування
  19. Основи інженерної справи
  20. Психологія
142 «Енергетичне машинобудування»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Зберігання біологічних об’єктів за допомогою низьких температур
  2. Основи інженерної справи
  3. Ресурсозберігаючі технології сучасних матеріалів та покриттів
  4. Електротехнології та електроосвітлення
  5. Основи нанобіотехнології
  6. Хмарні технології в навчальному процесі. Сервіси Google
  7. Відновлювані джерела енергії
  8. Сонячна енергетика домогосподарств
  9. Енергетичний менеджмент
  10. 3D моделювання
  11. Електрифіковані машини та обладнання
  12. Моделювання та аналіз схем в Еlectronics workbench
  13. Основи тестування програмного забезпечення
  14. Екологія (за фах. спр)
  15. Особистий брендинг
  16. Фінансове шахрайство і фішинг
  17. Ораторське мистецтво
  18. Національна безпека України
  19. Основи соціального партнерства
  20. Харчові продукти: від білку до вітамінів
162 «Біотехнології та біоінженерія»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Основи кріобіології та кріоконсервування біоматеріалів
  2. Біотехнологія культур клітин і тканин
  3. Мікологія
  4. Методи аналізу біооб’єктів
  5. Зоопарки і океанаріуми
  6. Основи мистецтва сироваріння
  7. Імунітет рослин
  8. Ресурсозаощаджуючі технології у рибництві
  9. Основи біоіндикації та біотестування
  10. Екобіотехнологічні методи досліджень (ОНД)
  11. Моделювання в екобіотехнології
  12. Виховання собак
  13. Підготовка до міжнародних іспитів з англійської мови (KET, PET, FCE, IELTS)
  14. Історія українського війська
  15. Індустрія препаратів рослинного та тваринного походження
  16. Захист прав споживачів
  17. Біотехнології в медицині
  18. Політологія
  19. Екологія підприємств
  20. Екологія та ресурсозберігання
163 «Біомедична інженерія»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Штучні органи та системи
  2. ЗD моделювання
  3. Моделювання та аналіз схем в Еlectronics workbench
  4. Медична біоніка
  5. Прилади контролю фізіологічних параметрів людини
  6. Фізичні основи застосування лазерної техніки
  7. Сучасні оптичні прилади в медицині
  8. Ергономіка в медицині
  9. Апаратна фізіотерапія
  10. Апаратна косметологія
  11. Кібербезпека
  12. Англомовна термінологія з комп’ютерних наук та інформаційної безпеки (English Terminology on Computer Science and Information Security)
  13. Автоматичні обчислення та візуалізація результатів в середовищі «Mathcad»
  14. Теорія імовірності та математична статистика
  15. Основи мікроелектроніки
  16. Візуалізація в медицині
  17. Елементна база електронних апаратів
  18. Біомедична механіка
  19. Інтелектуальний аналіз даних (Data Mining)
  20. Глобальна мережа Internet
174 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Політологія
  2. Міжетнічні комунікації та євроінтеграція України
  3. Електронна комерція та публічні закупівлі
  4. Еxсel поглиблений
  5. Фінансове шахрайство і фішинг
  6. Автоматизовані технологічні процеси
  7. Страхова культура
  8. Особисті фінанси
  9. Проєктування баз даних
  10. Ринок криптовалют
  11. Програмне забезпечення інженерної діяльності
  12. Теорія кодування
  13. Основи комп’ютерних мереж
  14. Математичні методи обробки інформації
  15. Основи управління проєктами
  16. Основи тестування програмного забезпечення
  17. Інтелектуальний аналіз даних (Data Mining)
  18. Основи web-розробки
  19. Комп’ютерне проектування
  20. Історія українського війська
181 «Харчові технології»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Сфери використання біотехнологій
  2. Excel поглиблений
  3. Товарознавство та експертиза харчових продуктів
  4. Організація, планування та управління виробництвом на підприємствах
  5. Майстерність презентацій: секрети успішних проєктів
  6. Конфліктологія, теорія переговорів
  7. Політологія
  8. Ораторське мистецтво
  9. Теплотехніка та електротехніка
  10. Лідерство та тренінги особистісного зростання
  11. Дизайн та декорування страв
  12. Food and Beverage Manager (менеджер з харчування): функціонал, компетентності, зони росту
  13. Сировина для виробництва молочних продуктів
  14. Основи хімічного аналізу харчової сировини і харчових продуктів
  15. Молекулярна кухня
  16. Технології крафтових хлібопродуктів і кондитерських виробів
  17. Крупи, снеки, пластівці
  18. Сировина для виробництва плодоовочевої продукції
  19. Альтернативні види харчування
  20. Глобальні Food тренди
187 «Деревообробні та меблеві технології»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Соціологія, соціальна безпека та соціальний захист
  2. Цифрові технології неруйнівного контролю деревини
  3. Реставрація виробів з деревини
  4. Вітчизняна сировинна база деревообробки
  5. Аспірація на деревообробних підприємствах
  6. Геоінформаційні системи та бази даних
  7. Основи композиції
  8. Фітодизайн інтер’єрів
  9. Лікарські рослини
  10. Тепличне господарство
  11. Нормативна та експертна грошова оцінка землі
  12. Недеревні ресурси лісу
  13. Психологія
  14. Агротехніка зеленого будівництва
  15. Гендерні студії
  16. Транспортно-складська логістика
  17. Сучасний розвиток технічних засобів виробництва та їх експлуатація
  18. Архітектурні дива древності, сучасності та майбутнього
  19. Земельно-оціночні роботи
  20. Електронний документообіг та захист інформації
191 «Архітектура та містобудування»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Композиційні техніки в архітектурі
  2. Комп’ютерне проєктування архітектурних форм
  3. Іконопис православного Сходу ІV-ХVII ст.
  4. Сучасні матеріали та конструкції
  5. Скульптура: мистецтво моделювання форми
  6. Народна традиція в архітектурі України
  7. 3D моделювання
  8. Геоінформаційні системи та бази даних
  9. Сучасні технології в будівництві
  10. Сучасні комп’ютерні програмні комплекси для інженерних досліджень
  11. Основи екології
  12. Основи інформаційної безпеки
  13. Управління масовою свідомістю
  14. Національна безпека України
  15. Сучасне програмне забезпечення та хмарні технології
  16. Логіка та теорія аргументації
  17. Комп’ютерна логіка
  18. Холод та тепло в житті людини
  19. Інформатизація інженерної справи
  20. Хмарні офісні пакети
192 «Будівництво та цивільна інженерія»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Автоматичні обчислення та візуалізація результатів в середовищі «Mathcad»
  2. Графічні засоби проектної культури архітектора
  3. Комп’ютеризація графічного моделювання
  4. Сучасні комп’ютерні програмні комплекси для інженерних досліджень
  5. Інженерна екологія
  6. Теоретичні та методичні основи архітектурно-містобудівного проектування
  7. Чисельне моделювання механічних процесів
  8. Сучасні технології в будівництві
  9. Excel поглиблений
  10. Податкова грамотність
  11. Архітектура будівель і споруд
  12. Виховання собак
  13. Ринок криптовалют
  14. Історія українського війська
  15. Транспортно-складська логістика
  16. Цифрові технології неруйнівного контролю деревини
  17. Земельно-оціночні роботи
  18. Технології зварювання та споріднених процесів
  19. Перевезення небезпечних вантажів автомобільним транспортом
  20. Автомобільні дороги і інфраструктура
193 «Геодезія та землеустрій»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Земельно-оціночні роботи
  2. Геоінформаційні системи та бази даних
  3. Нормативна та експертна грошова оцінка землі
  4. Землевпорядні вишукування
  5. Планування використання земель
  6. Законодавче забезпечення кадастру нерухомості
  7. Ринок землі і нерухомості
  8. Іпотека землі і нерухомості
  9. Національна безпека України
  10. Цифрові технології неруйнівного контролю деревини
  11. Тепличне господарство
  12. Лікарські рослини
  13. Бджільництво
  14. Агротехніка зеленого будівництва
  15. Недеревні ресурси лісу
  16. Основи композиції
  17. Рекреаційні ресурси біосфери
  18. Психологія
  19. Організація малого бізнесу
  20. Правознавство
201 «Агрономія»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Бджільництво
  2. Фізико-хімічні методи аналізу в агрохімії
  3. Біохімія рослин
  4. Мікробіологія ґрунтів
  5. Методологія дослідження і діагностика ґрунтів
  6. Системи землеробства
  7. Екологічне землеробство
  8. Протистологія (біологія найпростіших)
  9. Мікробіологія з основами вірусології
  10. Помологія
  11. Виноградарство
  12. Декоративне садівництво
  13. Картоплярство
  14. Сучасні інтенсивні технології вирощування сільськогосподарських культур
  15. Луківництво
  16. Генетика рослин
  17. Генетичні ресурси рослин
  18. Основи біометрії в селекції рослин
  19. Основи молекулярної генетики
  20. Планування селекційного та генетичного експерименту
202 «Захист і карантин рослин»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Конфліктологія, теорія переговорів
  2. Збереження біорізноманіття та хімічні речовини в ЄС
  3. Ораторське мистецтво
  4. Договори у підприємницькій та аграрній діяльності
  5. Мікробіологія з основами вірусології
  6. Фітосанітарний моніторинг
  7. Виноградарство
  8. Декоративне садівництво
  9. Системи технологій в аграрному секторі
  10. Технології польових робіт
  11. Національна безпека України
  12. Біотехнологія в захисті рослин
  13. Генетичні ресурси рослин
  14. Земельно-оціночні роботи
  15. Біохімія рослин
  16. Мікологія
  17. Фітовірусологія
  18. Ентомоанфологія
  19. Лабораторні культури комах
  20. Суспільні комахи
204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Каністерапія
  2. Грумінг різних порід собак
  3. Сучасні декоративні породи собак
  4. Товарознавство вторинної тваринницької сировини
  5. Геліцекультура
  6. Товарознавство м’ясної та молочної сировини
  7. Зоотехнічний облік у тваринництві
  8. Основи кормової бази для сільськогосподарських тварин
  9. Нутриціологія у тваринництві
  10. Зоопарки і океанаріуми
  11. Захист прав споживачів
  12. Сфери використання біотехнологій
  13. Гідроекологія
  14. Екологічна безпека
  15. Підготовка до міжнародних іспитів з англійської мови (KET, PET, FCE, IELTS)
  16. Історія українського війська (передумова – засвоєння обов’язкових компонент першого курсу)
  17. Мисливство в Україні та світі
  18. Візуальна аналітика (без передумов)
  19. Методи аналізу біооб’єктів
  20. Основи кріобіології та кріоконсервування біоматеріалів
205 «Лісове господарство»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Національна безпека України
  2. Тепличне господарство
  3. Агротехніка зеленого будівництва
  4. Недеревні ресурси лісу
  5. Основи композиції
  6. Лікарські рослини
  7. Кормова база мисливських тварин
  8. Бджільництво
  9. Фітодизайн інтер’єрів
  10. Геоінформаційні системи та бази даних
  11. Топіарне мистецтво
  12. Планування та використання територій для розвитку відновлювальних джерел енергії
  13. Гербологія у садово-парковому господарстві
  14. Вітчизняна сировинна база деревообробки
  15. Цифрові технології неруйнівного контролю деревини
  16. Інформаційна безпека
  17. Організація малого бізнесу
  18. Лісівництво
  19. Захисні лісові насадження
  20. Степове лісівництво
206 «Садово-паркове господарство»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Національна безпека України
  2. Тепличне господарство
  3. Агротехніка зеленого будівництва
  4. Недеревні ресурси лісу
  5. Основи композиції
  6. Фітомеліорація у садово-парковому господарстві
  7. Кормова база мисливських тварин
  8. Бджільництво
  9. Фітодизайн інтер’єрів
  10. Геоінформаційні системи та бази даних
  11. Топіарне мистецтво
  12. Планування та використання територій для розвитку відновлювальних джерел енергії
  13. Гербологія у садово-парковому господарстві
  14. Інформаційна безпека
  15. Вітчизняна сировинна база деревообробки
  16. Цифрові технології неруйнівного контролю деревини
  17. Організація малого бізнесу
  18. Лісівництво
  19. Арбоскульптури
  20. Моніторинг шкідників декоративних рослин
207 «Водні біоресурси та аквакультура»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Зоопарки і океанаріуми
  2. Біотехнологія культур клітин і тканин
  3. Мікологія
  4. Підготовка до міжнародних іспитів з англійської мови (KET, PET, FCE, IELTS)
  5. Ресурсозаощаджуючі технології у рибництві
  6. Сфери використання біотехнологій
  7. Методи аналізу біооб’єктів
  8. Індустрія препаратів рослинного та тваринного походження
  9. Зоопсихологія з основами етології
  10. Біотехнології в медицині
  11. Основи мистецтва сироваріння
  12. Правове регулювання благополуччя тварин
  13. Основи біоіндикації та біотестування
  14. Основи кріобіології та кріоконсервування біоматеріалів
  15. Історія українського війська
  16. Екологія та ресурсозберігання
  17. Сировина для виробництва продуктів тваринництва
  18. Виховання собак
  19. Основи виробництва продукції тваринництва
  20. Моделювання технологічних процесів сільськогосподарського виробництва
208 «Агроінженерія»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Системи землеробства
  2. Сучасні інтенсивні технології вирощування сільськогосподарських культур
  3. Статистика для всіх
  4. Start-up економіка: теорія і практика
  5. Моделювання технологічних процесів сільськогосподарського виробництва
  6. Електротехнології та електроосвітлення
  7. Використання машин і агрегатів в агропромисловому виробництві
  8. Експлуатація та обслуговування машин
  9. Маркування та фальсифікація продукції
  10. Мехатроніка машин та агрегатів
  11. Монтаж та ТО машин для тваринництва
  12. Нафтопродуктозабезпечення аграрних підприємств
  13. Основи комп’ютерного проектування
  14. Основи метрології та вимірювальних технологій
  15. Сучасний розвиток технічних засобів виробництва та їх експлуатація
  16. Сучасні енергетичні засоби
  17. Сфера діяльності інженера-механіка з агроінженерії
  18. Технології польових робіт
  19. Перевезення небезпечних вантажів автомобільним транспортом
  20. Управління якістю автомобільних перевезень
211 «Ветеринарна медицина»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Фінансове шахрайство і фішинг
  2. Фальсифікація товарів
  3. Майстерність презентацій: секрети успішних проєктів
  4. Основи розведення с.-г. тварин
  5. Англійська мова для ветеринарів з поглибленим вивченням термінології
  6. Аптечна справа з основами виготовлення ветеринарних препаратів
  7. Гігієна яєчних продуктів і харчових гідробіонтів
  8. Гігієна сільськогосподарської птиці
  9. Гігієна дрібних домашніх тварин
  10. Ветеринарна мікологія
  11. Отрути та вплив на живий організм
  12. Вакцинологія у ветеринарній медицині
  13. Особливості відтворення дрібних тварин
  14. Особливості хірургічних хвороб дрібних тварин
  15. Трудове право у ветеринарній медицині
  16. Біохімічні методи досліджень у ветеринарній медицині
  17. Правове регулювання благополуччя тварин
  18. Зоопсихологія з основами етології
  19. Гігієна коней
  20. Домашні, декоративні та екзотичні птахи, особливості походження та використання
241 «Готельно-ресторанна справа»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Ринок криптовалют
  2. Основи кібербезпеки
  3. Фінансове шахрайство і фішинг
  4. Фальсифікація товарів
  5. Митний контроль за переміщенням фізичних осіб через митний кордон
  6. Майстерність презентацій: секрети успішних проєктів
  7. Основи дизайну в рекламі
  8. Особистий брендинг
  9. Виставкова діяльність
  10. Діловий туризм
  11. Освітній туризм та освітня мобільність
  12. Екологічний туризм
  13. Ораторське мистецтво
  14. Офісне діловодство
  15. Start-up економіка: теорія і практика
  16. Бізнес-переговори
  17. Технологія веганських та вегетаріанських харчових продуктів
  18. Логіка та теорія аргументації
  19. Основи фото і відеомонтажу в презентаціях
  20. Самоменеджмент
242 «Туризм»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Туристичні послуги та турагентська діяльність
  2. Виставкова діяльність
  3. Діловий туризм
  4. Екстремальний туризм
  5. Освітній туризм та освітня мобільність
  6. Екологічний туризм
  7. Ринок криптовалют
  8. Основи кібербезпеки
  9. Фінансове шахрайство і фішинг
  10. Майстерність презентацій: секрети успішних проєктів
  11. Основи дизайну в рекламі
  12. Особистий брендинг
  13. Start-up економіка: теорія і практика
  14. Логіка та теорія аргументації
  15. Митний контроль за переміщенням фізичних осіб через митний кордон
  16. Сервісологія
  17. Фальсифікація товарів
  18. Основи фото і відеомонтажу в презентаціях
  19. Іконопис православного Сходу ІV-ХVII ст.
  20. Офісне діловодство
274 «Автомобільний транспорт»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Start-up економіка: теорія і практика
  2. Вібрація у виробах
  3. Інтегровані технології обробки матеріалів у машинобудуванні
  4. Основи метрології та вимірювальних технологій
  5. Основи надійності автотранспортних засобів
  6. Особливості термічної обробки металів та сплавів в автомобілебудуванні
  7. Основи якісного транспортування та зберігання агропродукції
  8. Сучасний розвиток технічних засобів виробництва та їх експлуатація
  9. Теорія імовірності та математична статистика
  10. Технології зварювання та споріднених процесів
  11. Товарознавство паливно-мастильних матеріалів
  12. Утилізація і рециклінг транспортних засобів (техніки АПК)
  13. Майстерність презентацій: секрети успішних проєктів
  14. Сонячна енергетика домогосподарств
  15. Використання палив біологічного походження
  16. Операційний менеджмент на транспорті
  17. Транспорт та ресурсозберігаючі технології
  18. Транспортно-складська логістика
  19. Екологічна безпека транспортних перевезень
  20. Рециклінг транспортних засобів
275 «Транспортні технології»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Митний контроль за переміщенням фізичних осіб через митний кордон
  2. Екологічна безпека транспортних перевезень
  3. Рециклінг транспортних засобів
  4. Політологія
  5. Сучасні енергетичні засоби
  6. Правові засади використання технології розподіленого реєстру (блокчейн)
  7. Інформаційна безпека
  8. Excel поглиблений
  9. Cистема автоматизованого проектування Mathcad
  10. Перевезення небезпечних вантажів автомобільним транспортом
  11. Податкова грамотність
  12. Основи якісного транспортування та зберігання агропродукції
  13. Офісне діловодство
  14. Професійна термінологія на транспорті
  15. Міжнародна термінологія у логістиці
  16. Транспортна географія
  17. Організація дорожнього руху
  18. Транспортні підприємства України
  19. Автомобільні дороги і інфраструктура
  20. Технічна експлуатація та ремонт транспортних засобів
281 «Публічне управління та адміністрування»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Логіка та теорія аргументації
  2. Міжетнічні комунікації та євроінтеграція
  3. Управління масовою свідомістю
  4. Гендерні студії
  5. Excel поглиблений
  6. Екологія підприємств
  7. Інтелектуальний аналіз даних
  8. Основи інвестування у бізнес-середовищі
  9. Ораторське мистецтво
  10. Менеджмент стартапів
  11. Мотиваційний менеджмент
  12. Правові засади використання технології розподіленого реєстру (блокчейн)
  13. Фінансове та банківське право
  14. Економічна політика
  15. Економіка підприємництва
  16. Енергетичний менеджмент
  17. Страховий захист бізнесу
  18. Захист прав споживачів
  19. Фінансова грамотність
  20. Інституціональні системи України та ЄС
292 «Міжнародні економічні відносини»
Перелік вибіркових дисциплін
  1. Excel поглиблений
  2. Фінансове шахрайство і фішинг
  3. Майстерність презентацій: секрети успішних проєктів
  4. Діловий туризм
  5. Міжетнічні комунікації та євроінтеграція України
  6. Офісне діловодство
  7. Податкова грамотність
  8. Візуальна аналітика
  9. Креативний облік у сучасному бізнесі
  10. Економічна політика
  11. Бізнес-переговори
  12. Основи цифрової економіки
  13. Управління розвитком бізнесу в контексті європейської інтеграції
  14. Основи теорій систем і управління
  15. Транспорт та ресурсозберігаючі технології
  16. Транспортно-складська логістика
  17. Екологічне землеробство
  18. Нормативна та експертна грошова оцінка землі
  19. 3D моделювання
  20. Основи комп’ютерного проектування

Алгоритм вибору дисциплін:

  • Оберіть свою спеціальність
  • Ознайомтеся з переліком та силабусами навчальних дисциплін, які пропонуються для вивчення у 2023-2024 навчальному році.
  • Оберіть за допомогою Google-форми 5 дисциплін для вивчення

КАТАЛОГ вибіркових дисциплін для 1 курсу ПЗСО

Алгоритм І етапу вибору дисциплін:

  • Ознайомтеся з переліком та анотаціями навчальних дисциплін, які пропонуються для вивчення у 2023-2024 навчальному році.
  • Оберіть за допомогою Google-форми 10 дисциплін для подальшого відбору (Етап ІІ)

Алгоритм IІ етапу вибору дисциплін:

  • Ознайомтеся з переліком та силабусами навчальних дисциплін, які пропонуються для вивчення у 2023-2024 навчальному році.
  • Оберіть за допомогою Google-форми 5 дисциплін для вивчення
    (Перелік буде сформовано за результатами І етапу)